1. HABERLER

  2. HABER

  3. İsrail Kanalından HDP Propagandası
İsrail Kanalından HDP Propagandası

İsrail Kanalından HDP Propagandası

İsrail Kanal 2 Televizyonunun canlı yayınında HDP propagandası yapıldı.

04 Haziran 2015 Perşembe 17:23A+A-

Kanal 2 Televizyonunun Dış Haberler Müdürü Arad Nir'in stüdyo konuğu, Şalom Gazetesinden Selin Nasi'nin ise Türkiye'den katılarak görüş bildirdiği yayında seçim süreci masaya yatırıldı. Ekranda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun görüntüleri yer alırken, özellikle Erdoğan'ın seçim sürecindeki açıklamaları değerlendirildi.

Anti semitizm vurgusu

Sabah'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Sultan" diye bahsedilip sık sık Osmanlı vurgusunun yapıldığı yayında, Cumhuriyet Gazetesinin MİT tırlarıyla ilgili iddiası ve bununla birlikte Türkiye'nin Suriye politikası eleştirildi, Türkiye'de basın özgürlüğüne müdahale edildiği ve Türkiye'de anti-semitizmin olduğu iddia edildi.

Demirtaş'ı öve öve bitiremediler

İlerleyen dakikalarda ise Selahattin Demirtaş propagandasına geçildi. Kanal 2 Televizyonu Dış Haberler Müdürü Arad Nir, "Ankara'da Seçim barajı oranı %10 olarak yerinde durmakta ve şimdiye kadar bu oran Erdoğan'ın Adalet ve Kalkınma Partisine Parlamento'da kesin çoğunluk sağladı. Ancak Erdoğan'ın Sultan olmasına engel olabilecek ve onu rahatsız eden kişi ise Selahattin Demirtaş. Bu kişi değişik siyasi görüşteki Kürt oyları tek bir partide toplamayı başardı" diye konuştu.

Ekranda Selahattin Demirtaş'ın görüntüleri de verilirken Selin Nasi ise "HDP aynı zamanda farklı kesimlerinde oylarını almaya baktı. Kendilerine bütün Türkiye'nin partisi imajını vermeye baktılar" ifadelerini kullandı.
Yayında HDP'nin barajı geçmesi halinde Erdoğan'ın tepkisinin kestirilemez olduğu söylendi.

HABERE YORUM KAT