1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BAE

  4. İsrail ile normalleşen BAE'de içki yasağı kademeli olarak kaldırılıyor
İsrail ile normalleşen BAE'de içki yasağı kademeli olarak kaldırılıyor

İsrail ile normalleşen BAE'de içki yasağı kademeli olarak kaldırılıyor

Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail arasındaki normalleşme anlaşmasının başını çeken Abu Dabi'de emirlik sakinlerinin ve turistlerin alkol alımı için izin kağıdı çıkarmaları şartı kaldırdı.

22 Eylül 2020 Salı 15:13A+A-

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’de, alkollü içecek satın alınması ve tüketilmesi konusunda yasaklar giderek gevşiyor.

BAE yetkilileri başkent Abu Dabi’de alkollü içecek satın alınması ve tüketilmesiyle ilgili yasakların gevşetilmesini kararlaştırdı.

Bu kentte 15 Eylül tarihinde yürürlüğe giren genelgeye göre, alkollü içecek satın alımını için gerekli izinler kaldırılırken, kentte yerleşik oturanların ve turistlerin, izin verilen mağazalardan içki satın almalarına olarak sağlandı.

Genelgede, Abu Dabi’de, içki içenlerin, alkol satın alımları ve evlerine taşımaları için istenen lisans sistemi kaldırılırken, içki satın alanların 21 yaş üstü olması, kişisel olarak tüketim amaçlı olup, tekrar satılmamasına olanak verilmemesi hükmü getirildi.

Müslümanların alkol almasının yasak olmasına dair ibare yok

Lisans zorunluluğu kalkınca, Müslümanların da içki satın alması imkanı doğacak.

Genelgede Müslümanların alkol satın almasının yasak olup olmadığının açıklığa kavuşturulmadığına dikkat çeken AFP, daha önce Müslümanlara alkol ruhsatı edinme izni verilmediğini hatırlattı.

Yine genelgeye göre, alkol tüketimi, özel malikanelerde, otellerde, turistik tesislerde ve özel kulüp gibi izin verilen yerlerde gerçekleşebilecek.

Bu genelge, başkentteki alkol tüketimiyle ilgili daha önce yaşanan yasal belirsizliğe son vermeyi hedefliyor.

HABERE YORUM KAT