1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İsrail, Heronlarıyla Şam'a Bilgi Veriyor
İsrail, Heronlarıyla Şama Bilgi Veriyor

İsrail, Heronlarıyla Şam'a Bilgi Veriyor

İsrail ordusuna ait heronların, Suriye semalarında gezerek Şam'a bilgi verdiği iddia edildi.

01 Ekim 2012 Pazartesi 10:07A+A-

Türkiye'ye ait uçağı düşürmesiyle Türkiye'yi karşısında bulan Suriye, İsrail ile muhaliflere karşı birleşti. Suriye Devlet Başkanı Esed'in baskıcı yönetimine karşı isyan ateşi yakıldı. Esed yönetimi, kan kusturmaya devam ederken, İsrail'in Şam'a destek sağladığı tespit edildi. Türkiye istihbarat birimlerinin eline geçen verilere göre, Suriyeli muhaliflerin başta Türkiye olmak üzere Avrupa ülkelerinde gerçekleştirdiği toplantıları ve para akışları takip ediliyor. Muhaliflerin tüm toplantıları fotoğraflanıyor ve kayıt altına alınıyor. 280 kişiden oluşan bir listenin Şam yönetimine İsrail aracılığıyla verildiği belirtiliyor. İsrail'in Şam yönetimine desteğine ilişkin bir başka iddiayı ise insansız hava aracı "Heron"lar oluşturuyor.

DENİZDEKİ GELİŞMELER
İsrail yönetimi, Heronlar'ı Suriye'deki toplumsal olayları takipte kullanıyor. Buradan gelen bazı bilgiler, Şam yönetimine de iletiliyor. Heronlar'ın özellikle iç çatışmaların yoğun olduğu Hama, Humus, Halep ve Şam bölgelerinde bilgi topladığı kaydediliyor. İsrail, ayrıca Suriye-Lübnan-İsrail-Ürdün sınırları ile deniz bölgesindeki gelişmeleri de yakından takip ediyor ve Akdeniz'de bulunan Rus donanması ile yakın temasta bulunuyor.

KAMPLAR İZLENİYORİsrail yönetiminin, Suriyeliler'in kaldığı kampları yakından izlediği öğrenildi. Kamplarda kalan Suriyeliler'in bölgedeki şehir ve kasabaları ziyaretlerine ilişkin bazı görüntüler İsrail'in elinde bulunuyor. Bu arada bir süre önce Hatay'daki kamptaki güvenlik birimlerinin, kamplarda kalan Suriyeliler ile yakın temas halinde olan bazı şüpheli kişileri sorguladığı bildirildi.

MUHALİFLERE YAKIN TAKİP
A Haber'den alınan bilgiye göre, İsrail' in Heronlar'ı, Suriye için bilgi topluyor. Muhaliflerin İstanbul ve Antalya'da yaptıkları toplantıların ayrıntılarının İsrail'in elinde bulunduğu belirtiliyor. 

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum