1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. “İsrail Hapishanelerinde 350 Filistinli Çocuk Bulunuyor”
“İsrail Hapishanelerinde 350 Filistinli Çocuk Bulunuyor”

“İsrail Hapishanelerinde 350 Filistinli Çocuk Bulunuyor”

Filistin Esir Cemiyeti, işgalci İsrail’in hapishanelerinde 350 Filistinli çocuk olduğunu bildirdi.

19 Kasım 2016 Cumartesi 15:34A+A-

İşgalci İsrail’in hapishanelerinde 12’si kız olmak üzere, 350 Filistinli çocuk bulunduğu belirtildi.

Filistin Esir Cemiyeti tarafından “20 Kasım Dünya Çocuk Günü” dolayısıyla yayımlanan yazılı açıklamada, işgalci İsrail’in hapishanelerinde şu ânda tutuklu veya hükümlü 18 yaşın altında yaklaşık 350 Filistinli çocuk bulunduğu, bunların 12’sinin kız olduğu ifade edildi.

“2 Binden Fazla Çocuk Gözaltına Alındı”

AA’da yer alan habere göre, açıklamada, Filistin’de “halk ayaklanması”nın başladığı Ekim 2015’ten bu yana işgalci İsrail güçleri tarafından 2 binden fazla çocuğun gözaltına alındığı ve bunların çoğunun bir süre sonra serbest bırakıldığı aktarıldı.

İşgalci İsrail’in Hak İhlâlleri

İşgalci İsrail yönetiminin Filistinli çocuklara yönelik, “doğrudan ve kasıtlı şekilde gerçek mermilerle hedef alma, gözaltı merkezlerine götürerek aç-susuz bırakma, sözlü ve fiilî şiddet uygulama, korkutma ve baskı yoluyla ifade vermeye ve itirafa zorlama” gibi hak ihlâllerinde bulunduğu ve bunların “suç” olduğu vurgulandı.

Çocuklara 10 Yılı Aşan Hapis Cezaları

“İsrail mahkemeleri çocuklar hakkında, müebbet ve 10 yıldan uzun süreli hapis cezaları verdi.” denilen açıklamada, çocukların Ofer, Meggido ve Haşaron hapishanelerinde tutulduğu bilgisine yer verildi.

İşgalci İsrail’in hapishanelerinde yaklaşık 7 bin Filistinli olduğu belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT