1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail Filistinli Mahkumu İşkenceyle Öldürdü!
İsrail Filistinli Mahkumu İşkenceyle Öldürdü!

İsrail Filistinli Mahkumu İşkenceyle Öldürdü!

İsrail hapishanesinde hayatını kaybeden Filistinli tutuklu Raid el-Caberi, El Halil'de düzenlenen cenaze törenini ile son yolculuğuna uğurlandı. 37 yaşındaki Caberi'nin İsrail askerleri tarafından işkence gördüğü ortaya çıktı.

12 Eylül 2014 Cuma 17:07A+A-

El Halil kentininin merkezindeki Hüseyin Camisi'nden alınan cenaze, Şehitler Mezarlığı'na götürülürken binlerce kişiden oluşan kalabalık yol boyunca "İsrail işgal yönetiminden hesap sorulacağı ve yöneticilerinin Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanacağı" şeklinde sloganlar attı.

İsrail askerleri tarafından işkence ile öldürülen Filistinli mahkum Raid el-Caberi

Aile adına konuşan İzzeddin el-Caberi, Filistin yönetiminden, işlediği suçlar nedeniyle İsrail'in yargılanabilmesi için bir an önce gerekli adımları atmasını istedi.

Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde, çok sayıda Filistinli yönetici de hazır bulundu.

"Ölüm nedeni, darp sonucu beyin sarsıntısı ve kanama"

Öte yandan Filistin Kurtuluş Örgütü'ne bağlı Esir İşleri Yüksek Kurulu Başkanı İsa Karaki, "Caberi'nin otopsi sonuçları, İsrail özel kuvvetlerinin saldırısı neticesinde hayatını kaybettiğini ortaya koyuyor. Caberi feci şekilde dövüldü, ölümüne, darp sonucu meydana gelen beyin sarsıntısı ve kanama yol açtı" dedi.

Tel Aviv'deki Ebu Kebir Hastanesi'nde yapılan otopside Filistin heyetinin de hazır bulunduğunu belirten Karaki, Caberi'nin başından aldığı darbe nedeniyle hayatını kaybettiğini, ağız, yüz ve karın bölgelerinde de darp izleri olduğunu aktardı.

"İsrail, işlediği suçu 'intihar' iddiası ile örtmek istiyor"

Cesette asıldığını gösteren herhangi bir iz bulunmadığını aktaran Karaki, dolayısıyla İsrail'in "kendini astı" şeklindeki iddialarının gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. İsrail istihbarat güçlerini Caberi'yi taammüden öldürmekle suçlayan Karaki, "İsrail, işlediği suçu 'intihar' iddiası ile örtmek istiyor" şeklinde konuştu.

Raid el-Caberi (37) isimli Filistinlinin, salı günü İsrail'de bulunan Eşel Cezaevi'nde yaşamını yitirdiği açıklanmıştı. Olayın ardından İsrail, Caberi'nin intihar ettiğini iddia ederken, Filistin tarafı bu iddiaya şüphe ile yaklaştıklarını ifade etmişti. Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil kentinde 26 Temmuz'da düzenlenen gösteriler sırasında gözaltına alınan Caberi, henüz mahkemeye çıkarılmamıştı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT