1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail, Filistinli Bir Genci Şehit Etti
İsrail, Filistinli Bir Genci Şehit Etti

İsrail, Filistinli Bir Genci Şehit Etti

Filistinlileri sudan bahaneler ileri sürerek öldürmeye devam eden Siyonist işgal güçleri bu sabah El-Kerame Kapısı'nda Filistinli bir genci şehit etti.

10 Mart 2014 Pazartesi 14:42A+A-

Batı Yaka ve Ürdün'ü birbirine bağlayan ve işgal güçlerinin kontrolü altında olan El-Kerame Kapısı'nda Filistinli bir gencin bu sabah işgal güçlerinin açtığı ateşle hayatını kaybettiği bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Nablus kenti sakinlerinden 38 yaşındaki Raid Alauddin Nafi Zueytır, işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu El-Kerame Kapısı'nda şehit oldu.

Bu arada işgal güçleri Zueytır'ın El-Kerame Kapısı'nda işgal askerlerinden birinin silahını almaya çalıştığını, bu nedenle olay yerinde bulunan korumaların ve askerlerin Filistinli gence ateş açtığını iddia etti.

Kaynaklar, Zueytır'ın şehit olmasının ardından kapatılan El-Kerame Kapısı'nın hâlâ kapalı tutulduğunu, Filistinli gencin cenazesinin ailesine teslim edilmesi ve Nablus'ta toprağa verilmesi için hazırlıkların devam ettiğini bildirdi.

***

Cenin, Nablus ve El-Halil'de Birçok Bölgeye Baskın

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Cenin'in güneyindeki Yabud beldesine baskın düzenleyerek beldede arama yaptı ve neredeyse günlük hale gelen baskın sırasında Filistinlilere yönelik kışkırtıcı davranışlarda bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin görgü tanıklarından ve yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgal güçleri dün gece beldedeki kahvehaneye baskın düzenleyerek içeride bulunan herkesi sorguya çekti. Belde etrafında kontrol noktaları kuran işgal güçleri Caba beldesi sakinlerinden 23 yaşındaki Muhammed Burhan Selame'yi de Eriha'dan evine doğru giderken gözaltına aldı.

Öte yandan, işgal güçlerinin beş gündür Madma köyüne yönelik baskılarını sürdürdüğü ve köyün batı girişini tutan işgal askerlerinin arama yaptığı, Köy Meclisi Başkanı Talat Ziyade'nin de aracını durdurarak Ziyade'yi aracından indirdiği ve araçta arama yaptığı, arama sırasında aracın koltuklarını söktüğü ve döşemesini tahrip ettiği bildirildi.

İşgal güçlerinin El-Aksa kanalı muhabiri Tarık Ebu Zeydi de gözaltına alarak köye girmesine izin vermediği, 24 yaşındaki Ammar Yasir Ebu Za'rur'u Nablus'un Et-Teavun Caddesi'nde gözaltına aldığı, 23 yaşındaki En-Necah Üniversitesi öğrencisi Velid Cemal Aside'yi evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı, 52 yaşındaki Muhammed Halil Şahin El-Caberi ile 21 yaşındaki oğlu Sair'i de gözaltına aldığı ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT