1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail, Filistin Meclis Başkanı Duveyk'i Tutukladı
İsrail, Filistin Meclis Başkanı Duveyki Tutukladı

İsrail, Filistin Meclis Başkanı Duveyk'i Tutukladı

İşgalci İsrail, Filistin Meclis Başkanı Dr. Aziz Duveyk’i tutukladı. Hamas, sert tepki gösterdi.

20 Ocak 2012 Cuma 14:58A+A-

Meclis Başkanı Dr. Aziz Duveyk 2006 yılında da işgalcilerce tutuklanmış ve üç yıl zindanda kalmıştı.

Filistin Meclis Başkanı Dr. Aziz Duveyk, dün akşam (19 Ocak Perşembe) Ramallah'tan El-Halil’deki evine dönerken Siyonist işgal güçleri tarafından gözaltına alındı.

Dr. Duveyk’e refakat edenlerin verdiği bilgiye göre, Meclis Başkanını Ramallah yakınlarındaki askeri geçiş noktasında durduran işgal askerleri üç saat soğukta beklettikten sonra yanındakilere Dr. Duveyk’in gözaltına alındığını bildirerek kendilerinden bölgeyi terk etmelerini istedi.

Hastanede yatan milletvekili Hamid El-Beytavi’yi ziyaret ettikten sonra evine dönerken gözaltına alınan Dr. Duveyk meclis başkanlığı sırasında ikinci kez tutuklanıyor. 2006 yılında da tutuklanan Dr. Duveyk 3 yıl Siyonist işgal zindanlarında kalmıştı.

Filistin Meclis Üyesi Halid Tafiş’in de tutuklandığı öğrenildi.

Filistin Enformasyon Merkezi iki gün önce Meclis Başkanı Dr. Aziz Duveyk ile röportaj yapmış, röportajda düşmanla görüşmeleri değerlendirirken bunun iç barışı engelleyen önemli bir sorun olduğunu ifade etmişti.

Tutuklamaya tepki gösteren Meclis Başkanı Yardımcısı Dr. Ahmed Bahr, Dr. Duveyk’in hayatından işgal rejiminin sorumlu olduğunu belirterek, işgal yönetiminin Meclis Başkanını tutuklamakla Filistin iç barış sürecini engellemek ve buna bağlı olarak meclisi işlevsiz hale getirmek istediğini söyledi.

filistin-meclis-baskani_azizduveyk.jpg
Abdulaziz Duveyk

“Barış görüşmelerini askıya alın”

Hamas, iki Filistin Meclisi üyesinin İsrail askerlerince tutuklanmasının ardından Batı Yaka’daki Abbas yönetimine çağrıda bulundu!

Filistin Meclis Başkanı Abdülaziz Duveyk ve Meclis Üyesi Halid Tafiş'in İsrail askerlerince tutuklanmasına Hamas’ın tepkisi gecikmedi. Bu hareketiyle İsrail'in, El Fetih ile Hamas arasındaki husumetin giderilmesi yönündeki görüşmelerin altını oymayı amaçladığını belirten Hamas, Mahmud Abbas'a da İsrail'le devam eden “barış” müzakerelerini askıya alma çağrısında bulundu.  

Hamas Sözcüsü Ahmed Bahar, İsrail'in gerçekleştirdiği tutuklamaların, bu yıl Filistin'de yapılacak olan seçimleri ve barış görüşmelerini sabote etme amacını taşıdığını da ileri sürdü.

“İSRAİL'E KARARLIKIK MESAJI VERİLMELİ”

"Abbas, Filistin halkı ve Filistin Meclisi ile onun başkanına olan sorumluluğu gereği barış müzakerelerini acilen durdurduğunu açıklamalı" diyen Bahar, "Bu, İsrail'e suç işlemeye devam etmesine ve sorumsuzca eylemlerine Filistin Otoritesi tarafından izin verilmeyeceği yönünde kararlı bir mesaj olacaktır" açıklamasında bulundu.

ABBAS SUSKUN

Reuters’in bildirdiğine göre şu ana kadar Mahmud Abbas'ın ofisinden konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

 

HABERE YORUM KAT