1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail, Estelle Aktivistlerini Sorguluyor!
İsrail, Estelle Aktivistlerini Sorguluyor!

İsrail, Estelle Aktivistlerini Sorguluyor!

İsrail, Estelle aktivistlerine işgal rejimine kanunsuz girdiklerine dair belge imzalatmaya çalışıyor.

22 Ekim 2012 Pazartesi 13:44A+A-

Siyonist işgal güçleri, Gazze Şeridi'ne insani yardım ulaştırmak üzere yola çıkan ve işgal donanması tarafından engellenen Finlandiya bandıralı Estelle gemisinde bulunan aktivistleri sorgulamaya devam ediyor.

Siyonist işgal ordusu, dün işgal medyasına dağıttığı bildiride, çeşitli uyruklardan on dokuz yabancı aktivistin Er-Ramle kentinde gözaltında olduğunu ve ülkelerine gönderilmeden önce Siyonist İçişleri Bakanlığı'na bağlı özel kuvvetler tarafından sorgulanacaklarını söyledi.

Öte yandan, Siyonist işgal polisi Estelle gemisinde bulunan üç "İsrail" vatandaşının sorgulanmasına da başlandığını ve gözaltı sürelerinin uzatılması için işgal hükümetine başvuruda bulunmak istediklerini bildirdi.

Siyonist işgal rejiminin 2007 yılından beri Gazze Şeridi'ne uyguladığı ambargoyu delmek için yola çıkan Estelle gemisine Siyonist işgal donanması komandoları dün müdahale etmiş, gemi Aşhdod Limanı'na götürülmüş ve gemide bulunan aktivistler gözaltına alınmıştı.

Bu arada, işgal yönetiminin aktivistlere işgal rejimine kanunsuz girdiklerine dair bir belge imzalatmaya çalıştığı ve aktivistlerin ise kendilerine zorla imzalattırılmak istenen belgeyi imzalamaktan kaçındıkları ifade edildi.

***

HAMAS, Estelle Gemisine Düzenlenen Baskını Kınadı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak, Siyonist işgal güçlerinin Gazze Şeridi'ne insani yardım ulaştırmak için yola çıkan Estelle gemisine düzenlediği baskını şiddetle kınadı.

İşgal güçlerinin Finlandiya bandıralı gemiye düzenlediği baskını "korsanlık" olarak nitelendiren Er-Reşak, tüm dünyayı Siyonist işgal güçlerinin ihlallerine son vermeye ve Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukayı kırmaya davet etti.

Hamas liderlerinden İzzet Er-Reşak, dün sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki sayfasında yaptığı açıklamada, "Siyonist işgal güçlerinin uluslararası hukuka aykırı şekilde Finlandiya bandıralı gemiye gerçekleştirdiği korsanlığı ve aktivistlerin gözaltına alınmasını kınıyoruz" dedi.

Siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne uyguladığı ambargoyu delmek için yola çıkan Finlandiya bandıralı Estelle gemisine Siyonist işgal donanması komandoları dün müdahale etmiş, gemi Aşhdod Limanı'na götürülmüş ve gemide bulunan aktivistler gözaltına alınmıştı.

İsveç'ten yola çıkarak 4 Eylül'de İtalya'nın Napoli limanına ulaşan gemi, daha sonra Finlandiya, Fransa ve İspanya'yı dolaştıktan sonra Gazze Şeridi'ne doğru yola çıkmıştı. Gemide ilaç ve tıbbi malzemelerin yanında bazı inşaat ve okul malzemeleri bulunuyordu.

 

HABERE YORUM KAT