1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail El-Caberi'yi Serbest Bıraktı
İsrail El-Caberiyi Serbest Bıraktı

İsrail El-Caberi'yi Serbest Bıraktı

İşgal Rejimi'nin 2 yıl önce tutukladığı Hamas yöneticilerinde İsa El-Caberi serbest bırakıldı.

31 Mart 2013 Pazar 17:18A+A-

Siyonist işgal rejimi, Hamas hareketini sindirmek ve Filistin Parlamentosunu işlevsiz hale getirmek için 2006 yılından beri sürdürdüğü operasyonlar kapsamında iki yıl önce tutukladığı Hamas liderlerinden eski bakan İsa El-Caberi’yi bugün serbest bıraktı.

Filistin Enformasyon Merkezine bilgi veren Hamas liderinin ailesi, işgal rejiminin İsa El-Caberi’yi 23 ay idari cezalı olarak zindanda tuttuktan sonra bugün (31 Mart Pazar) salıverdiğini açıkladı. Bakan El-Caberi 2011 yılının Mayıs ayında tutuklanmıştı. Esareti En-Nakab çölündeki zindanda geçiren Hamas liderini Hamas’a mensup bazı milletvekilleri ile dostları, ailesi, yakınları ve halktan oluşan kalabalık bir grup karşıladı.

Bakan El-Caberi daha önce de defalarca işgal güçleri tarafından tutuklandı, çoğunluğu idari cezalı olmak üzere ömrünün toplam sekiz yılını esarette geçirdi.

Bakan Caberi’yi serbest bırakan işgal rejimi halen ondan fazla vekil ve bakanı zindanlarda tutuyor. İşgal ordusu geçen hafta yaptığı operasyonda biri vekil beş Hamas liderini daha tutukladı.

HABERE YORUM KAT