1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail, El-Aksa Muhabirlerini Katletti!
İsrail, El-Aksa Muhabirlerini Katletti!

İsrail, El-Aksa Muhabirlerini Katletti!

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırıda 2 el-Aksa TV muhabiri katledildi. Şehit sayısı 135 oldu.

20 Kasım 2012 Salı 19:37A+A-

HAKSÖZ-HABER

Siyonist işgal güçlerine ait savaş uçaklarının hedefinde bu akşam saatlerinde Filistinli gazeteciler vardı. Gazze şehrinin batı bölgesinde saldırıya hedef olan ve el-Aksa TV adlı Filistin'in en etkin televizyon kanalına ait olan bir araçta bulunan iki kameraman olay yerinde hayatını kaybetti.

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre siyonist işgal güçlerine ait savaş uçakları Gazze şehrinin batı bölgesindeki sivil aracın üzerine en az bir füze fırlattılar. Füzenin, el-Aksa TV'ye ait olan araca isabet etmesi sonucu aracın içinde bulunan Mahmud el-Kumi ve Husam Selame isimli kameramanlar olay yerinde hayatını kaybetti.

el-Kumi ve Selame'nin şehit edilmesiyle birlikte siyonist katillerin 14 Kasım Çarşamba günü başlattıkları geniş çaplı operasyonda şehit edilen Filistinli sayısının 135 olduğu ve yaklaşık bin kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Ateşkes sağlanması için Mısır'ın ara buluculuğuyla girişimlerin sürdürüldüğü ancak Filistin direnişinin işgal yönetiminin şartlarını kabul etmesini beklediği bildirildi. Filistin direnişi işgal devletinin saldırıları ve suikastları kesin bir şekilde sonlandırmasını, bunun uluslararası alanda garanti edilmesini ve Gazze'ye uygulanan ambargonun da tedrici bir şekilde kaldırılmasını şart koşuyor.

kanli-kamera_gaza_gazze_al-aqsa-tv_el-aksa.jpg

Öte yandan İsrail'in, Arap Birliği Dışişleri Bakanlarının Gazze ziyareti esnasında, Gazze'ye yönelik yaklaşık 1 saat süren saldırılarında 13 kişi öldü, 2'si çocuk 17 kişi yaralandı.

İsrail'in, Deyr'ul Belah, Sabra, Zeytun ve Beyt Hanun mahallelerine düzenlediği saldırılarda 11 kişinin hayatını kaybettiği, 2'si çocuk 17 kişinin yaralandığı bildirildi. İsrail'in, Şucaiye beldesinin doğusundaki bir eve düzenlediği bombardımanda 2 kişi ölürken, 15 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

İsrail'in Ez-Zeytun beldesine düzenlediği hava saldırısında da 2 çocuk yaralandı.

Öte yandan, İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Tugayları, Gazze sahillerinde bulunan bir İsrail savaş gemisine 5 füze atışı yaptıklarını duyurdu. Hamas'a bağlı İzzeddin el-Kassam Tugayları da Negev bölgesindeki İsrail askeri üssüne 10 Grad füzesi fırlattığını açıkladı. 
 

HABERE YORUM KAT