1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail Camiyi Müzeye Çevirdi
İsrail Camiyi Müzeye Çevirdi

İsrail Camiyi Müzeye Çevirdi

Camiyi müzeye dönüştüren Siyonist İsrail ibadet mekanında uygun olmayan resim ve heykeller sergiliyor.

28 Aralık 2011 Çarşamba 00:10A+A-

El-Aksa Vakıf ve Kültür Müessesesi işgal yönetiminin 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarının güneyinde bulunan Bi’ru's-Saba şehrindeki büyük camiyi müzeye çevirdiğini belirtti.

İşgal yönetiminin camilerin hürmetini çiğneyerek aldığı bu kararın geçersiz olduğunu belirten El-Aksa Müessesesi, büyük caminin mukaddes bir mekan ve İslamî vakıf olması nedeniyle başka bir şeye dönüştürülemeyeceğini ifade etti.

El-Aksa Müessesesi, konuya ilişkin dün (26 Aralık Salı) yayınladığı açıklamada şunları belirtti: “Bi’ru's-Saba belediyesinin mukaddes mekanlara karşı sürdürdüğü savaşı yerinde görmek için müessesemizden bir heyet Pazartesi günü bölgeye gitti. Cami içinde namaz kılan heyet, tespitlerini bir rapor halinde kuruma sundu.”

Heyette yer alan kurumun En-Nakab bölgesi sorumlusu Ferhud Es-Seyyid, 1906 yılında bölge halkının desteğiyle Osmanlı tarafından yapılan caminin müzeye dönüştürüldüğünü görünce şok olduklarını belirterek, ikinci şoku ise, Müslümanların ibadet ettiği, Allah’a niyazda bulunduğu bir mekanda uygun olmayan resim, heykel ve tabloların sergilendiğini gördüklerinde yaşadıklarını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT