1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail Buldozerleri Gazze’ye Girdi
İsrail Buldozerleri Gazze’ye Girdi

İsrail Buldozerleri Gazze’ye Girdi

İsrail ordusuna ait buldozerler, sınırdaki bir yerleşim birimi yakınından Gazze Şeridi'ne girdi.

21 Ekim 2013 Pazartesi 17:13A+A-

Görgü tanıkları, İsrail ordusuna ait 4 buldozerin bugün erken saatlerde sınır bölgesindeki Kissufim yerleşim biriminden Gazze Şeridi'ne girdiğini belirtti.  

İsrail ordusuna ait helikopterler ve keşif uçakları eşliğinde sınırdan yaklaşık 300 metre içeri giren buldozerlerin, tel örgülerle çevrili sınır bölgesine yakın yerlerde kazı yaptığı bildirildi. İsrail güçlerinin, sınırdaki tünellerin bulunması amacıyla bölgede inceleme yaptığı tahmin ediliyor. 

İsrail ordusu, önceki hafta, Gazze'deki Han Yunus bölgesinden başlayan ve İsrail'in içine uzanan yaklaşık 2 kilometrelik bir tünel bulunduğunu açıklamıştı. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, tünelin kendileri tarafından kazıldığını duyurmuştu.

Tüneli Kassam Kazdı!

İzzeddin El-Kassam Tugayları, işgal rejiminin Gazze ile 1948 yılında işgal edilmiş Filistin toprakları arasında bulduğu iki buçuk kilometrelik tünelin kendisine ait olduğunu belirterek, işgal rejiminin zindanlarında bulunan bütün esirleri kurtarıncaya kadar çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

İşgal rejimi, 1948 yılında işgal edilmiş Filistin toprakları üzerinde inşa edilmiş Yahudi yerleşkelere yakın bölgede uzunluğu 2.8 kilometre olan bir tünel bulduğunu ve tünelin askerleri esir almada kullanılmak için hazırlandığını duyurmuştu.

Konuyla ilgili olarak El-Aksa'nın Sesi Radyosuna demeç veren Kassam sözcüsü Ebu Ubeyde, tünelin Kassam Tugayları tarafından kazıldığını, Kassam’ın yerin altında ve üstünde, hatta kayaları delerek esirleri kurtarmaya çalıştığını belirterek, işgal liderlerinin tünelin bulunması nedeniyle sevinseler de aslında dehşete kapıldıklarını ve şok olduklarını söyledi.

Filistin direnişinin Siccil Taşları savaşında olduğu gibi düşmana sürprizler yapmaya kadir olduğuna dikkat çeken Ebu Ubeyde, düşmanla sürekli savaş halinde olduklarını ve bu savaşın ancak Filistin halkının hedefleri gerçekleştikten sonra durabileceğini ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT