1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail, Bir Milletvekilini Daha Kaçırdı
İsrail, Bir Milletvekilini Daha Kaçırdı

İsrail, Bir Milletvekilini Daha Kaçırdı

Siyonist İsrail, Filistinli milletvekili Abdülcebbar Fukaha'yı Ramallah'taki evine baskın düzenleyerek kaçırdı.

24 Ocak 2012 Salı 11:25A+A-

Fukaha'nın kaçırılmasıyla işgal zindanlarında alıkonan Filistinli milletvekili sayısı 26'ya yükseldi.

Siyonist işgal güçleri bu sabah (24 Ocak Salı) erken saatlerde Filistinli milletvekili Abdülcebbar Fukaha'yı işgal altındaki Filistin'in kuzeyinde Ramallah'taki evine baskın düzenleyerek kaçırdı.

Milletvekili Fukaha'nın eşi Ümmü Mustafa, Siyonist işgal güçlerinin gece saat ikiye çeyrek kala evlerini kuşattığını, eve girerek arama yaptığını, milletvekilinin özel eşyalarıyla bilgisayarına ve oğlunun cep telefonuna el koyduğunu söyledi.

Ümmü Mustafa, Siyonist işgal askerlerinin ayrıca oğlu Mücahid'e Ofer'deki Siyonist istihbarat yetkilisine bugün ifade vermeye çağıran bir tebliğname verdiğini belirtti. Bu arada, Mücahid'in Kudüs Üniversitesi Şeriat Fakültesi son sınıf öğrencisi olduğu kaydedildi.

Milletvekili Abdülcebbar Fukaha'nın eşi, Siyonist işgal askerlerinin Fukaha'dan elbiselerini giyip dışarı çıkmasını istediğini ve "Aziz Duveyk Ofer Cezaevi'nde seni bekliyor" dediğini açıkladı.

Filistinli milletvekili Abdülcebbar Fukaha, Siyonist işgal zindanlarından Şubat 2011'de serbest bırakılmıştı. Fukaha'nın milletvekilliği dönemi içinde işgal güçlerince üçüncü kez kaçırıldığı ve işgal zindanlarında toplam dört yıl yattığı bildirildi.

Abdülcebbar Fukaha'nın kaçırılmasıyla birlikte Siyonist işgal zindanlarında alıkonan Filistinli milletvekili sayısı 26'ya yükseldi. Bu milletvekillerinden dördünün son bir hafta içinde kaçırıldığına dikkat çekildi.

Hamas, Tutuklamalara Birlik Olmakla Karşılık Verilmesini İstedi

Siyonist işgal rejiminin eski bakan Halid Ebu Arafe ve milletvekili Muhammed Tavtıh’a karşı bugün yaptığı korsan eylemi şiddetle kınayan İslamî Direniş Hareketi (Hamas), sayıları 27’ye varan tutuklu vekillerin hayatından işgal rejimini sorumlu olduğunu belirtti.

İşgal altındaki Kudüs şehrinde bulunan Kızılhaç örgütü binasında kurulan eylem çadırına uluslararası hukuku hiçe sayarak baskın düzenleyen Siyonist özel birlik Kudüslü bakan ve milletvekilinin tutuklanması üzerine basın açıklaması yapan Hamas “İşgal güçlerinin Filistin halkının temsilcilerine yönelik yaptığı bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Kızılhaç binasının bu şekilde basılması uluslararası hukuku çiğnemekten başka bir şey değildir” ifadesini kullandı.

Filistin barışını sabote etmek için işgal rejiminin vekillere karşı başlattığı bu yıldırma operasyonlarının amacına ulaşamayacağını belirten Hamas hareketi, her şeye rağmen vekillerin halkın sözcülüğünü yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Hamas yayınladığı açıklamada ayrıca, işgal rejiminin insanlık dışı baskı ve sindirme operasyonlarına karşı Filistin halkını omuz omuza vermeye ve birlik olmaya çağırdı.

Açıklamanın sonunda Hamas, Arap Birliği, İslam ve Arap ülkeleri, İslam İşbirliği Örgütü, insan hakları örgütleriyle dünyanın özgür insanlarından, vekillerin tutuklanmasına karşı seslerini yükseltmelerini ve Filistin halkının temsilcilerini savunmak için acilen etkili adımlar atmalarını istedi.  

 

HABERE YORUM KAT