1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail Askerleri Postallarıyla Mescid-i Aksa'ya Girdi (FOTO)
İsrail Askerleri Postallarıyla Mescid-i Aksa'ya Girdi (FOTO)

İsrail Askerleri Postallarıyla Mescid-i Aksa'ya Girdi (FOTO)

Son bir haftadır Mescid-i Aksa üzerinde kirli oyunlar düzenleyen siyonist İsrail, Müslümanlar için kutsal mekanda bir başka ahlaksızlığa imza attı.

05 Kasım 2014 Çarşamba 10:11A+A-

Siyonist İsrail askerleri Mescid-i Aksa'yı bastı. Gaz bombaları ve plastik mermilerle Filistinlilere saldıran İsrail, 1967'den bu yana ilk defa Aksa'nın içine girerek ibadethaneyi tahrip etti. İsrail askerleri, Aksa'nın mihrabını postallarıyla çiğnedi, Kuran'ı Kerimleri yerlere atarak İslam dinine ve Müslümanlara hakarette sınırı aştı.

532894_335657489949332_5381178566832001079_n.jpg

Konuyla ilgili açıklama yapan Mescid-i Aksa'nın yönetimini üstlenen İslami Vakıflar Dairesi Müdürü Hatib:

"İsrail güçleri 1967'den bu yana ilk kez Mescid-i Aksa'nın mihrabını postallarıyla çiğnedi.Bu çok tehlikeli bir adım. Daha önce olmamıştı. Kabul edilemez bir durum. İsrail bunun sonuçlarına katlanacaktır" dedi.

b1qlcfnimaawyfj.jpg

İşgalci İsrail, son bir haftadır, Mescid-i Aksa'ya baskılarını artırmış ve 1967'den bu yana ilk defa Aksa'yı ibadete kapatmıştı. İsrail'in baskılarına, Filistin genelinden tepkiler yükselmiş, Filistin halkı sokağa çıkarak Aksa'nın açılması için çağrıda bulunmuştu.

İlk kıbleye saldırdılar

Cuma namazlarında imam, Mescid-i Aksa külliyesinin kıble tarafında yer aldığı için Kıble Mescidi olarak tanımlanan bölümdeki mihrabı kullanıyor ve cemaat oradaki kubbenin altından itibaren saf tutuyor.

Mihrabın hemen bitişiğinde yer alan Selahaddin Eyyubi'den kalma minber, 1969 yılında Siyonistler tarafından yakılmış, 38 yıl aradan sonra minberin bir benzeri tekrar yapılarak 2007'de yerine konulmuştu.

Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi özelliğini taşıyor. Siyonistler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's-Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu inancıyla bu alanda kazı çalışmaları yapıyor.

b1qq43biuaalohc.jpg

Yusuf el-Karadavi'nin başkanlık ettiği Dünya Müslüman Alimler Birliği de, İslam dünyasına çağrı yaparak, "İlk kıblenizi koruyun" demişti.

b1qq43vicaay_5r.jpg

26610468.jpg

Yeni Şafak

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum