1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail, Aksa'nın Çevresini Askeri Bölge İlan Etti
İsrail, Aksa'nın Çevresini Askeri Bölge İlan Etti

İsrail, Aksa'nın Çevresini Askeri Bölge İlan Etti

Kudüs çevresindeki Kebse bölgesini askeri alan ilan etti.

26 Kasım 2013 Salı 11:59A+A-

İsrail ordusu, Filistinli gençlerin Kudüs ile çevresindeki Ebu Dis ve el-Iyzeriye beldelerini birbirinden ayıran duvarı delmesinin ardından Kebse bölgesini askeri alan ilan etti.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, onlarca Filistinli genç gecenin geç saatlerinde Kudüs ile Ebu Dis ve Iyzeriye beldeleri arasındaki duvarı deldi.

Bunu fark eden İsrail askerlerinin gençleri takibe alması sonucunda aralarında çatışma yaşandı ve gençlerden 3'ü yaralandı.

Görgü tanıkları, olayın ardından İsrail ordusunun bölgeyi askeri alan ilan ettiğini ve gecenin geç saatlerine kadar duvarda açılan delikleri kapatmaya çalıştığını belirtti.

Filistin İstatistik Merkezi'nin verilerine göre, İsrail'in Batı Şeria ile Kudüs arasında inşa ettiği duvar nedeniyle Batı Şeria'da ikamet eden ve Kudüs nüfusuna kayıtlı yaklaşık 50 bin kişi Kudüs'te ikamet etmekten mahrum kalıyor.

Öte yandan İsrail dün (25 Kasım) yaptığı açılama ile Filistin topraklarında 800 yeni konut inşa edeceğini duyurmuştu. İsrail'in bu açıklamasının ardından Dışişleri Bakanlığı da bir açıklama yaparak, bu yönde atılacak adımın İsrail-Filistin görüşmelerine zarar vereceği ifade edildi.

"İsrail’in 25 Kasım'da açıkladığı, işgal altındaki Filistin topraklarındaki yasadışı yerleşimlerde 800 yeni konut inşa etme kararı, adil, kapsamlı ve yaşayabilir bir barış yönünde sürdürülmekte olan görüşme sürecine zarar verici bir adımdır" denilen açıklamada, "İsrail’in, işgal altındaki Filistin topraklarında, uluslararası hukuka ve iki devletli barış vizyonuna aykırı bu ve benzeri uygulamalarına son vermesi ve uluslararası toplumun bu ihlallere karşı üzerine düşen adımları atması beklenmektedir" ifadesine yer verildi.

HABERE YORUM KAT