1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İsrail, Ahmed'e yaşattıkları için hesap vermek zorunda değil mi?
İsrail, Ahmed'e yaşattıkları için hesap vermek zorunda değil mi?

İsrail, Ahmed'e yaşattıkları için hesap vermek zorunda değil mi?

13 yaşından beri işgalcinin cezaevlerinde tutuklu bulunan Ahmed Manasra bugün İsrail mahkemesinde hakkındaki delilsiz iddialar nedeniyle yeniden yargılanacak.

13 Nisan 2022 Çarşamba 13:13A+A-

HAKSÖZ HABER

Ahmed Manasra 2015 yılında henüz 13 yaşındayken, 15 yaşındaki kuzeni Hasan Manasra ile birlikte bıçaklı eylem yapacakları iddiasıyla işgalci İsrail güçleri tarafından saldırıya uğradı.

15 yaşındaki Hasan Manasra olay yerinde hayatını kaybederken, 13 yaşındaki Ahmed ise ağır yaralandı. Tedavisinin ardından gözaltına alınan Ahmed Manasra 5 yıldır İsrail zindanlarında tutukluydu. Birçok işkence gören, sorgulamalar sırasında darp ve hakaret edilen Ahmed’in hafızasını kaybettiği, psikolojisinin bozulduğu öğrenilmişti. İşgalcinin hakkında hiçbir somut delili olmayan bir çocuğu öldürdüğü, diğerini ise işkenceler sonrası ısrarla yargı önüne çıkarmak istemesi ve tutukluluğuna devam kararı vermeyi planlaması uluslararası dünyanın İsrail’i açıkça koruduğunu kanıtlıyor.

İsrail’in on yıllardır insanlık suçu işlediği Filistin’e kayıtsız kalan dünya, Ukrayna için Rusya’ya karşı alabileceği tüm yaptırımları hayata geçirdi. İsrail ise uluslararası sistem tarafından açıkça desteklenen gayri meşru bir devlet olarak Ortadoğu’da her gün onlarca insanın hayatına, insanlığına kast ediyor.

Bugün mahkemesi bulunan Ahmed'in, işgalci güçler tarafından sorgulanırken çekilmiş videosu sosyal medyada tekrar gündem oldu. 12 yıl hapis cezası verilen Ahmed Manasra'nın cezası daha sonra 9 buçuk yıla indirilmişti.

Aşağıdaki görüntülerde Ahmed’in katlanmak zorunda kaldığı şeylerin bir hatırlatıcısı bulunuyor. Aynı zamanda İsrail'i uluslararası denetimden ve hesap verebilirlikten koruyan herkesin İsrail kadar suçlu olduğunu kanıtlıyor bu görüntüler…

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum