1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. İspanya'dan Vatandaşlarına Mavi Marmara Uyarısı
İspanyadan Vatandaşlarına Mavi Marmara Uyarısı

İspanya'dan Vatandaşlarına Mavi Marmara Uyarısı

İspanya hükümeti ikinci kez Gazze'ye yardım için yola çıkacak 2. Özgürlük Filosu'na karşı vatandaşlarını uyardı.

11 Haziran 2011 Cumartesi 23:37A+A-

Yardım filosuna katılmak için İspanya'dan hareket etmeye hazırlanan grup, İspanyol hükümetinden koruma talep ediyordu. Ancak Madrid vatandaşlarına Gazze filosuna katılmamasını tavsiye etti.

İspanya'daki "Rotamız Gazze" organizasyonunun 3 temsilcisi geçtiğimiz cuma günü İspanya Dışişleri Bakanlığı'nın Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Akdeniz ile ilişkilerden sorumlu direktörü Juan Gonzalez Barba ile görüştü. Bakanlık görüşmenin ardından yayımladığı yazılı açıklamada, Gonzalez Barba'nın, İspanyol hükümetinin "gerek siyasi sebeplerden gerekse risk taşımasından dolayı" İspanyol vatandaşlarına Gazze filosuna katılmamasını tavsiye ettiğini söyledi. Açıklamada AB ve İspanya'nın İsrail-Filistin çatışmasındaki tutumunun "Rotamız Gazze" temsilcilerine anlatıldığı belirtilirken, "Gazze'ye ticari gemilerin gitmesinin garanti edilmesi için İspanyol hükümetinin uluslararası komitelerle birlikte çaba gösterdiği" ifade edildi.

Bu arada Almanya'da Sol Parti de partililerin Gazze'ye gidecek yardım filosuna katılması yasaklandı. Geçen yıl Mavi Marmara gemisiyle Gazze'ye yola çıkan yardım filosuna Alman Sol Parti'den Federal Parlamento milletvekilleri Inge Höger ve Annette Groth da katılmıştı.

ZAMAN

HABERE YORUM KAT