1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. İsmailağa’dan STV’ye Yalanlama
İsmailağa’dan STV’ye Yalanlama

İsmailağa’dan STV’ye Yalanlama

16 Mart 2014 Pazar günü samanyoluhaber.com internet sitesinde “Mahmud Efendi Cemaatinden Başbakan’a tepki var” başlığı altında yayınlanan haber yalanlandı.

18 Mart 2014 Salı 14:10A+A-

HAKSÖZ-HABER

STV, İsmail Ağa Cemaati'yle uzaktan yakından ilgisi olmayan İlyas Çalışkan isimli bir şahsı konuşturup, "Mahmud Efendi Cemaati'nden Başbakan'a tepki var" şeklinde haber yaptı. İsmail Ağa'dan yapılan açıklamada, 'Efendi Hazretlerimizin adını da anarak yalan haber yapmak İslâmî de değildir' denilerek STV'ye tepki gösterildi.

İşte o açıklama:

16 Mart 2014 Pazar günü samanyoluhaber.com internet sitesinde “Mahmud Efendi Cemaatinden Başbakan’a tepki var” başlığı altında bir haber yayınlanmıştır.

Söz konusu haberde İsmailağa Cemaati’nin tanınmış isimlerinden olduğu, cemaatin önde gelen isimlerden olduğu ileri sürülen Adana’da yaşayan İlyas Çalışkan’ın sözleri öne çıkarılıştır.

Öncelikle belirtmek gerekir ki, İlyas Çalışkan cemaatimizin önde gelen, tanınmış biri olmadığı gibi cemaatimize mensup biri dahi değildir.

Söz konusu herhangi bir vatandaşın (Adana’da yaşayan) şahsî fikirleri çarpıtılarak cemaatimize mâl edilmesi, cemaatimizin genel ve yaygın kanaatiymiş gibi gösterilmesi ve neticede Mahmud Efendi adının ve cemaatinin öne çıkartılarak sunulması hukukî olmadığı gibi ahlakî de değildir.

Sonuç olarak, cemaat mensubu dahi olmayan bu şahsın cemaatimiz adına söylemiş gibi Efendi Hazretlerimiz adını da anarak yalan ve yanlış haber yapmak ve yayınlamak insanî olmadığı gibi İslâmî de değildir.

Bu gerçeği kamuoyuyla paylaşmak gereği duyulmuştur.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum