1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İsmailağa’dan Cübbeli Muhbir Hoca’ya tepki
İsmailağa’dan Cübbeli Muhbir Hoca’ya tepki

İsmailağa’dan Cübbeli Muhbir Hoca’ya tepki

İsmailağa’ya mensup isimlerden Mustafa Kemal hakkındaki sözlerinden dolayı Ahmet Mahmut Ünlü’ye sert tepkiler geldi.

13 Ekim 2020 Salı 15:48A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiyeli Müslümanlar açısından Kemalizm ve Kemalist devrimlere yaklaşım tarzı her zaman birçok konu üzerinde belirleyici unsur olmuştur. Burada uzun uzun anlatmaya gerek duymadığımız şekilde Mustafa Kemal Atatürk ve yoldaşlarının Cumhuriyet’in kuruluşundan itibaren dindarları hedef alması büyük bir kırılma ortaya çıkartmıştır. Netice olarak bu gerilim toplum ile devlet arasındaki sorunlu ilişkinin de temelini oluşturmaktadır.

Devletin toplum üzerinde her zaman sopa olarak kullandığı “Atatürk korkusu” bazen baskı ve yasaklarla bazen de yargılama ve tutuklamalarla kendisini göstermiştir. Bu durumun yansımaları ise muhafazakar-dindar kesim açısından trajiktir. Bir noktaya kadar anlaşılabilecek bazı geri adımların bir yerden sonra ise arsız tavırlara dönüşmesine zaman zaman şahit olabilmekteyiz. Selefi Müslümanları hedef alan Cübbeli Muhbir’in geçtiğimiz günlerde yaptığı Mustafa Kemal çıkışı da sol-Kemalistleri epey sevindirmişe benziyor. Burada tekrarlamaya gerek görmediğimiz ezik, müdahaneci sözlere ise tepki mensubiyet iddiasında bulunduğu İsmailağa cemaatinden geldi. Kökleri Karadeniz medreselerine kadar giden İsmailağa cemaati Türkiye’nin yaygın dini gruplarından birisini oluşturuyor. Cumhuriyet’in gadrine uğramış dini yapılardan birisi olan cemaatin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yeğeni Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Çok konuşan çok yanılır... (Hadis-i nebi) Sana senden olur, her ne olursa, başın selamet bulur, dilin durursa.”

Cemaatin gençlik yapılanmalarından Yavuz Selim Gençlik Derneği Başkanı Abdulhalık Ustaosmanoğlu da tepki gösteren isimlerden birisiydi. “Kur'ân'da ve Hazreti Resûl'ün (sav) sünnetinde, kimleri seveceğimiz ve kimleri sevmeyeceğimiz net bir şekilde ifade buyrulmuş.. Gerisi lâfügüzaf....”

HABERE YORUM KAT

6 Yorum