1. HABERLER

  2. HABER

  3. İslami STK'lardan Sur Halkına 2 TIR Yardım
İslami STK'lardan Sur Halkına 2 TIR Yardım

İslami STK'lardan Sur Halkına 2 TIR Yardım

Diyarbakır İslami STK’ları tarafından başlatılan “Sur’daki Muhacirlere Ensar Olalım” kampanyası kapsamında, İHH ve Şanlıurfa’daki STK’lar tarafından gönderilen yardım malzemeleri, Sur’da yaşanan çatışmalardan dolayı mağdur olan halka dağıtılacak.

09 Ocak 2016 Cumartesi 12:59A+A-

Şanlıurfa İslami sivil toplum kuruluşları ve İHH tarafından “Sur’daki Muhacirlere Ensar Olalım” kampanyası kapsamında, Sur halkına dağıtılmak üzere Diyarbakır İslâmî STK'lara erzak, battaniye, elektrik sobası gibi malzemelerden müteşekkil 2 TIR temel insanî yardım malzemesi gönderildi.

Yardımların en kısa zamanda Sur halkına ulaştırılacağı belirtildi.

veysi_cicekli.jpg

Diyarbakır İHH Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Çiçekli, yardımlarla ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “İHH olarak mazlum insanlara yardım etmek için her tarafa koşuyoruz. Diyarbakır İslami STK’ların başlatmış olduğu ‘Sur’daki Muhacirlere Ensar Olalım’ kampanyasına da 750 paket gıda, 350 paket hijyenik madde içeren toplamda bin 100 paket yardımda bulunduk. Bu yardımları kampanyayı yürüten yetkililere teslim ettik.”.

Yapılan yardım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Diyarbakır İslami STK’lar İcra Kurulu Başkanı Yunus Memiş ise “Şanlıurfa'daki İslami STK'lardan bugün bize çok anlamlı bir yardım geldi. 2 TIR dolusu erzak, battaniye, elektrik sobası, mama gibi temel ihtiyaçlar bize teslim edildi. Bizler de bu yardım malzemelerini hızlı bir şeklide Sur'daki muhacir kardeşlerimize ulaştıracağız. Sur'daki mağduriyeti gidermek için İslami STK'lar olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bizim yapacağımız geçici pansuman niteliğindedir. Halkın barınma gibi ihtiyaçlarını da devlet mutlaka karşılamalıdır.” dedi.

Öte yandan Sur’da barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması için ilan edilen “sokağa çıkma yasağı” 38’inci gününe girerken çatışmalar da aralıksız bir şekilde devam ediyor.

sur_halkina_yardim_3.jpg

sur_halkina_yardim_2.jpg

sur_halkina_yardim_1.jpg

İlke Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT