1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. İslami Kuruluşlardan İhvan ve Mursi’ye Destek
İslami Kuruluşlardan İhvan ve Mursi’ye Destek

İslami Kuruluşlardan İhvan ve Mursi’ye Destek

İslami kuruluşlar Mısır'da cuntanın meşru yönetime karşı darbe yapmasına protesto eden bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

04 Temmuz 2013 Perşembe 18:38A+A-

İHH toplantı salonunda basın açıklamasında Mısır’da meşru yönetimi deviren askeri cuntaya karşı Müslüman Kardeşler hareketi ile Muhammed Mursi’nin yanından yer aldıklarını deklare ettiler.

Konuşmacılar şunları belirttiler:

BÜLENT YILDIRIM: Seçim yapın deniyor, seçim yapılıyor ama kabul etmiyorlar. Devrim sürecini baltalamak istiyorlar. İhvan’ın bütün liderlerini gözaltına alsanız hapishaneler doldursanız bile vazgeçmeyecekler. Özgürlüğü tattılar. Bu işin arkasında İsrail'in, Dahlan'ın ve Körfez ülkelerinin olduğunu biliyoruz. Tahrir meydanı dışındaki meydanlar Mursi yanlıları ile doludur.

Mısır’da İslamcı partilerin seçimlere 20 yıl daha girmemesini sağlamaya çalışıyorlar. Bu olaylar devam ederse İsrail de kaybedecek Mısır da. Esed ve İsrail aynı yerde “bizler bu darbelerin arkasındayız. Batıya teşekkür ediyoruz” diyerek gerçek yüzlerini tekrar ortaya koydukları için.

İslami kuruluşlar olarak Cuma namazından sonra Fatih'te Müslüman Kardeşler ve Muhammed Mursi ile dayanışma eylemimiz. Saraçhaneye doğru yürüyeceğiz. Tahrir Meydanı'nı işgal eden darbecilerin yanında değiliz. 80 milyon Mısırlının yanındayız. İhvan'ın yanındayız. Mursi'nin yanındayız. Darbe destekleyicilerinin karşısındayız.

Şemsettin Özdemir: Demokrasi yalanını bize sunanların gerçek yüzünü gördük. Hakları onlar vermeyecek. Bugün Mısır'da bayram edenler yarın utanacaklar. Ben Mısır’ı selamlıyorum, umutluyuz, kazanacaklarına inanıyoruz.

Rıdvan Kaya: Aynı oyun Cezayir'de yapıldı. Ona destek verenleri hatırlıyoruz. Aynı süreç 28 Şubat sürecinde Türkiye'de yapıldı. 2005'te Filistin'de aynı şeyi gördük. Benzer durum şu an Mısır'da yaşanıyor. İslamcılar hak iradesine mesafeli duruyorlar suçlaması yapanlar susuyor. Mursi ve İhvan'a karsı dün geceden beri Mısır açık bir hapishaneye döndürüldü. Anayasa rafa kalkmış anayasa üzerine yemin edip ahlaksızlık yapılıyor. İhvan on yıllardır devam ediyor, devam edecektir. Mısırlı Müslümanların yanındayız selamlıyoruz.

Kazım Sağlam: Mısır halkına ve İhvan'a sabırlar diliyorum onların yanında olduğumuz beyan ediyorum. Herkes şunu bilsin ki dinimizden vazgeçmeden siyasetimizi devam ettireceğiz. Emperyalizme karşı bir güç olmamızı sağlarsa bu darbe hayrımıza vesile olur.

Fesih Kaya: Batı emperyalizmi insana insan gibi yasama hakkı tanımıyor. Onlar Mısır, Filistin veya başka yer olsun insanlık onuruna sahip çıkanları anlamıyorlar. Su dağları aşıp yatağını bulmuştur. Mısır'ın yanında yer alıyoruz Allah kısa zamanda bu durumun değiştiğini bize gösterecek.

Salih Serdar: Bu haksız hukuksuz duruma destek verenleri lanetliyoruz. Mısır halkının direnişini selamlıyorum.

Ahmet Çamurcu: Mısır halkını selamlayarak başlamak istiyorum bu darbe ABD, İngiltere ve İsrail darbesidir. Halkın yönetimine bir müdahale edilmiştir. Israrlı bir dil kullanılmıyor. Onlar darbe destekli bir yol kullanıyorlar. Gazze ve Filistin tekrar abluka altına alınıyor. Tahrir meydanında darbeyi alkışlayanlar, cellatlarını alkışlıyorlar. Mısır'ın kaderi 3 beş Generale bırakılmamalıdır. Darbeleri destekleyen din alimlerini kınıyoruz. Mısır halkının yanındayız.

Nasuhi Günay: Zalim idareciler her zaman olacaktır. Darbeciler küfrün yanında yer alıyorlar. Yahudi ve Hristiyan toplumundan yana olanlardır. Dün Keşmir'dir Çeçenistan'da Arakan'da olanlardır. Şimdi Mısır'da Suriye'de aynı oyunu sergiliyorlar. Siz hakkın halkın yanında mısınız? Biz Allah'ın yanındayız halkın yanındayız. Mısır hakkını İhvan'ı direnenleri alkışlıyoruz darbecileri lanetliyoruz. Rabbim cezalarını en kısa sürede versin.

Bülent Yıldırım: Açıkça şunu diyoruz darbe karşıtları ardındaki bağı iletişimi güçlendirdi kim olursa olsun oyunlarına refleks verecek bir hale geldi Mısır'da bu iş başarıldı. Bunu başka yerde yapılır hevesine kapılanlar sevinmesin bu iş Türkiye'de olmaz. İslam işbirliği teşkilatı neden hala toplanmadı. Sınırlar fiili olarak aşıldı hepimiz bu dönemde gerçek darbecileri görüyoruz. Arap ligi de nerede önce kendinize samimi olun yarın Cuma namazı'ndan sonra darbeye karşı olanları Fatih Camii'ne bekliyoruz.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum