1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İslami Cihad Refah Kapısı İçin Mısır'la Görüşüyor
İslami Cihad Refah Kapısı İçin Mısır'la Görüşüyor

İslami Cihad Refah Kapısı İçin Mısır'la Görüşüyor

İslami Cihad yöneticilerinden Rifai, Refah Kapısı'nın açılması için Mısır yönetimi ile görüştüklerini açıkladı.

26 Mayıs 2016 Perşembe 17:41A+A-

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin Lübnan sorumlusu Ebu İmad er-Rifai, Gazze'nin dünyayla tek bağlantı noktası durumundaki Refah Sınır Kapısı açılarak İsrail ablukasının hafifletilmesi için Mısır ile çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Filistin ile ilgili bir programa katılmak üzere geldiği İstanbul'da AA muhabirine konuşan Rifai, Gazze Şeridi'nde yaşayanların çektiği çilenin her geçen gün arttığına dikkati çekti. Bu sıkıntıların hafifletilmesi için Mısır yönetimiyle çalıştıklarını belirten Rifai, "Mısır ile yürütülen çalışmalar, Filistin uzlaşısı ve Hamas ile Mısır yönetimi arasındaki sorunun çözülmesi yönündeki çabaları da içeriyor." dedi.

"FİLİSTİN DAVASINA DESTEK OLANA HAYIR DİYEMEYİZ"

Arap coğrafyasında yaşanan gelişmelerle ilgiliyse, Filistinlilerin bölgedeki krizlere karışmasının söz konusu olmadığını vurgulayan Rifai, İsrail saldırılarıyla mücadele ve Filistin meselesinin gerektirdiği çıkarlar uyarınca Arap ve Müslüman ülkelerle ilişkilerini sürdürdüklerini dile getirdi.

Filistin direnişine hizmet edenlerle hareket edeceklerini söyleyen Rifai, şunları kaydetti:

"Bizler hiçbir şart koşmadan Filistin davasına destek vermek isteyen herkesi memnuniyetle karşılarız. Filistin davası herkesindir ve bu nedenle de ön şartsız bir şekilde İslam, Filistin ve cihat temelleri üzerinde herkesle ilişkiler kurmalıyız. İran ile olan ilişkilerimiz de bu şekilde. Filistin davası, Arap ve Müslümanların davası olduğu için halkımıza yardım elini uzatan hiç kimseye hayır diyemeyiz."

Mısır yönetimi, 3 Temmuz 2013'teki askeri darbeden bu yana, Refah Sınır Kapısı'nı neredeyse tamamen kapalı tutuyor. Darbenin ardından kapatılan kapı, yılda yalnızca birkaç kez kısa süreliğine açılıyor.

Gazze'de giriş çıkışların yapıldığı 7 sınır kapısından Refah hariç 6'sı, İsrail'in kontrolünde bulunuyor. Bu kapılardan ticari amaçla kullanılan 4'ü Hamas'ın seçimleri kazanarak görevi devralmasının ardından Haziran 2007'de İsrail tarafından kapatılmıştı. Diğer kapılardan Beyt Hanun yabancı pasaport taşıyanlar, hasta ve iş adamlarının Batı Şeria'ya geçişi, Kerm Ebu Salim ise bazı ticari ürünlerin geçişi için kullanılıyor. Kerm Ebu Salim Kapısı da çeşitli gerekçelerle sık sık kapatılıyor.

HABERE YORUM KAT