1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İslami Cephe “Halep Kalesi”ni Kuşattı
İslami Cephe “Halep Kalesi”ni Kuşattı

İslami Cephe “Halep Kalesi”ni Kuşattı

İslami Cephe'nin komutanlarından Ebu Esed, Halep'teki tarihi kaleyi üç koldan kuşattıklarını söyledi.

06 Eylül 2014 Cumartesi 17:31A+A-

İslami Cephe'nin saha komutanlarından Ebu Esed, İslami Cephe'ye bağlı birliklerin eski Halep bölgesinde tarihi Halep kalesi çevresinde Esed güçleri için stratejik öneme sahip birçok binanın denetimini sağlayarak, tarihi kaleyi üç koldan kuşattığını söyledi.

Tarihi kalenin kapısına kadar ilerlediklerini ifade eden Ebu Esed, "Hedef tarihi kalenin kontrolünü sağlamak. Kalenin kontrolünü ele geçirdiğimizde kentin denetiminin sağlanması kolay olur" dedi.

Halep kalesi çevresinde rejimin çok sayıda keskin nişancısının olduğunu aktaran Ebu Esed, şunları kaydetti:

"Halep kalesinde yer alan, rejimin keskin nişancılarına ara sıra operasyonlar yapıyoruz. Şimdiye kadar Halep kalesi çevresinde 80 keskin nişancı öldürdük. Son günlerde de kalenin çevresinde yer altı tünelleri kazarak birçok binayı havaya uçurduk, patlatmaya hazır birçok tünelimiz de var. Bu tünelleri de yakında yapacağımız operasyonlarla patlatacağız."

Bölgede Esed güçleri ve keskin nişancılarının kullandıkları binalara mutfak tüpünden bozma "cehennem" adı verdikleri havan topları ve roketlerle saldırdıklarına değinen Ebu Esed, rejim güçlerinin kale çevresinde muhaliflere yönelik ağır silahlar kullanması sonucunda, aralarında cami ve hanların da bulunduğu birçok tarihi binanın ya yıkıldığını ya da büyük hasar gördüğünü dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT