1. HABERLER

  2. HABER

  3. İslam Ülkeleri Ramazana Ne Zaman Başlıyor?
İslam Ülkeleri Ramazana Ne Zaman Başlıyor?

İslam Ülkeleri Ramazana Ne Zaman Başlıyor?

İslam dünyasının çoğunluğu bugünden itibaren oruç tutulmaya başladı. İşte ülkelerin durumu...

20 Temmuz 2012 Cuma 14:52A+A-

İslam dünyasının çoğunluğu Ramazana bugün başlarken İran, Lübnan, Umman, Irak, Malezya ve Azerbaycan yarın oruç tutacak. Şiddetli çatışma e katliamların yaşandığı Suriye’de Baas rejimi kurumları Ramazanın Cumartesi başlayacağını duyururken; muhalifler bugün oruçlu…

İslam ülkelerini Ramazan heyecanı sardı. Başta Türkiye, Mısır ve Suudi Arabistan olmak üzere birçok İslam ülkesi Ramazan'a bugün girdi. Bazı ülkeler ise fıkhi yorum farklılığından Ramazan orucuna yarın başlayacak.

Suudi Arabistan Yüksek Mahkemesi, Mısır, Katar, Kuveyt, Bahreyn, Yemen, Sudan, Tunus ve Lübnan'daki müftülükler Ramazanın ilk gününün Cuma günü olduğunu açıkladı.

Suriyeli Muhalifler Bugün Oruçlu

Muhalif Suriye Genel Devrim Konseyi, Kudüs Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin ve Ürdün Başkadısı Ahmed Muhammed Halil de “Cuma, Ramazan ayının ilk günü” açıklamasını yaptı.

Öte yandan İran İmam Hamaney Fetva Merkezi, Umman Hilal Araştırma Komisyonu, Suriye Vakıflar Bakanlığı, Lübnan Yüksek Şii Konseyi, Irak Sünni Divanı Vakfı ve Iraklı Şii alim Ayetullahuzma Sistani'nin fetva merkezi, Malezya ve Azerbaycan resmi ve dini makamları ise Ramazan'a Cumartesi başlanacağını ilan etti. 

HABERE YORUM KAT