1. HABERLER

  2. HABER

  3. İslam Karşıtı Siyasetçi Müslüman Oldu
İslam Karşıtı Siyasetçi Müslüman Oldu

İslam Karşıtı Siyasetçi Müslüman Oldu

İslam düşmanı ve aşırı sağcı partiden ayrılan Lahey Belediye Meclisi üyesi Doorn'un Müslüman olduğu belirtildi.

05 Mart 2013 Salı 18:26A+A-

Hollanda'da aşırı sağcı Geert Wilders'ın (PVV) liderliğini yaptığı Özgürlük Partisi'nden (PVV) bir süre önce ayrılan Lahey Belediye Meclisi üyesi Arnoud van Doorn'un Müslüman olduğu belirtildi.

Twitter hesabından önce “yeni bir başlangıç" diye mesaj atan Van Doorn, ardından Arapça Kelime-i Şehadet'i yazdı. Söz konusu twitter hesabının kendisine ait olduğunu doğrulayan Van Doorn, herhangi bir dine bağlılığı özel hayat olarak gördüğü için bu konuda daha fazla konuşmak istemediğini söyledi.

Van Doorn’un Müslüman olduğunu, Lahey’de bulunan Faslılara ait As-Soennah camisi de doğruladı. Caminin bağlı olduğu vakfın internet sitesinde yapılan açıklamada, Van Doorn’un geçen hafta camilerine gelerek Kelime-i Şehadet getirdiği belirtildi.

Son günlerde Hollanda medyasının gündeminde olan Van Doorn, El Cezire televizyonuna verdiği röportajda, bir yıldır İslam’la ilgili araştırma yaptığını belirterek, Lahey’deki camide Müslümanlığı seçtiğini dile getirdi.

Arnoud Van Doorn, 2011 yılında parti bütçesinde yanlışlıklar yaptığı ileri sürülerek PVV’den ihraç edilmişti. Bir süre önce belediyedeki gizli belgeleri medyaya verdiği gerekçesiyle gözaltına da alınan Van Doorn, belediye meclisinde bağımsız üye olarak görev yapıyor.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum