1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İslam düşmanlığı SADAT üzerinde belirginleşti
İslam düşmanlığı SADAT üzerinde belirginleşti

İslam düşmanlığı SADAT üzerinde belirginleşti

SADAT hakkında karalayıcı içeriklerin üretilmesi neticesinde SADAT hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunda, "SADAT, ‘Peygamber soyundan gelenler, şehitler’ anlamında bir kelimedir. Böyle bir şirket kurulamaz.” dendi.

07 Şubat 2021 Pazar 13:41A+A-

HAKSÖZ HABER

Cumhuriyet gazetesi yaptığı karalama ve yalan haberler sonucunda “İslam ülkeleri arasında savunma işbirliği oluşturmayı hedeflediğini belirten” eski Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Adnan Tanrıverdi’nin sahibi olduğu özel güvenlik şirketi SADAT hakkında, “Anayasayı ortadan kaldırmaya çalışmak” “yasa dışı örgüt kurmak” ve “kamu görevinin usulsüz olarak üstlenilmesi” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundurttu.

Cumhuriyet gazetesi, “SADAT’tan gladyo eğitimi” ve “Suikast eğitimi veren SADAT’tan yeni açıklama: Gayri nizami harp eğitimi verebiliriz” başlıklarıyla gündeme getirdiği SADAT hakkında yapılan suç duyurusundan övgüyle bahsetti.

Avukat İsmail Sami Çakmak tarafından açılan suç duyurusuna konu olan SADAT için, “Suikast ve gayri nizami harp eğitimi verildiğini ve İslam ülkeleri arasında savunma işbirliği oluşturmayı hedeflediği” belirtildi. Suç duyurusuna konu olan fiillerin ise herhangi bir suç barındırmaması dikkat çekti. İslami hassasiyetleri olan bir yapıdan haz edilmediğini kanıtlayan suç duyurusunda geçen ifadeler ise Kemalist kişi ve yapıların İslam’a olan nefretini açığa çıkarttı. Avukat İsmail Sami Çakmak suç duyurusunda bulunmasını kişisel internet sitesi üzerinden yayımladığı mesajla kamuoyuna sundu.

SADAT’ın kurucusu Adnan Tanrıverdi’nin eski Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olduğu ve İslâm Birliği’nin Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “Mehdi gelecek. Ortamı buna göre hazırlamalıyız” demesi üzerine daha önce dilekçe verdiğini ancak suç teşkil edilebilecek herhangi bir unsur olmadığı için soruşturma açılmadığını da belirtmesi ve buna rağmen ısrarla dilekçe vermeye devam ederek suç isnad etmesi avukatın dilekçesini okuyanlara pes dedirtti. Avukatın dilekçesinde İslami unsurları suç olarak teşmil etmesi; konunun SADAT’ın eylemlerinden çok İslami bir yapı olmasından kaynaklandığını açığa çıkardı.

Avukat Çakmak, “İşlendiğini iddia ettiğimiz suçunun yaptırımsız kalmasından cesaret alan şikâyetli, 2021 yılının Ocak ayında yeniden aynı suçları işleyerek kamuoyunun önüne çıkmış bulunmaktadır.” dedi.

Avukat Çakmak, “Şikâyetli amaçlarını gerçekleştirmek için kanuna karşı hilenin tüm ustalık ve inceliklerini kullanarak SADAT adı altında bir şirket kurmuştur. Bu şirket bir A.Ş değil, yasa dışı bir suç örgütüdür. Şirket kisvesiyle kurulmuş ve sunulmuştur.” dedi.

Avukat Çakmak ayrıca akıl almaz iddialarda bulunarak açtığı suç duyurusuna konu olan SADAT için şu ifadeleri kullandı: “Kanuna göre, Anonim Şirket kanunen yasak olmayan her türlü iktisadi amaç ve konular için kurulabilir. Anonim şirketlerin unvanında, şirketin iştigal mevzu ile ilgili bir kelimenin kayıtlı olması gerekir ki böyle bir kayıt yoktur. SADAT, ‘Peygamber soyundan gelenler, şehitler’ anlamında bir kelimedir. Böyle bir şirket kurulamaz” dedi. SADAT’ın Anayasa’nın birçok hükmüne aykırı olduğunu aktaran Çakmak, güvenlik sorumluluğunun SADAT’ta değil Anayasa’ya bağlı olarak kurulan Milli Güvenlik Kurulu’na aittir.

İslami kavramlara düşman olduğunu açıkça beyan eden Avukat Çakmak dilekçesinde hiçbir kişi ve kuruluşun kaynağını anayasadan almayan bir devlet yetkisini kullanamayacağını belirterek, “Eğitim ve öğretim Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, devletin gözetimi ve denetimi altında yapılır. Bu esaslara aykırı eğitim ve öğretim yerleri açamaz. Söz konusu örgütlenme bütün bu Anayasa hükümlerine aykırıdır.” dedi.

HABERE YORUM KAT

6 Yorum