1. HABERLER

  2. HABER

  3. İşkenceli Ölüm Davasında Müebbet Talebi
İşkenceli Ölüm Davasında Müebbet Talebi

İşkenceli Ölüm Davasında Müebbet Talebi

Engin Çeber'in Metris Cezaevi'nde işkence ile öldürüldüğü iddiasıyla görülen davada savcı ağır ceza istedi.

07 Ağustos 2012 Salı 12:42A+A-

Engin Çeber'in Metris Cezaevi'nde işkence sonucu öldüğü iddiasına ilişkin davada, cezaları Yargıtay tarafından bozulan 52 sanığın yeniden yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanıklar Fuat Karaosmanoğlu, Selahattin Apaydın, Nihat Kızılkaya ve Sami Ergazi ile tarafların avukatları hazır bulundu. Cumhuriyet Savcısı Erdal Şenol, Selahattin Apaydın ve Sami Ergazi hakkında ağırlaştırılmış müebbet, Nihat Kızılkaya için de 3 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istedi. Fuat Karaosmanoğlu hakkında ise 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Engin Çeber davasında, Cumhuriyet Savcısı Erdal Şenol tutuklu sanıklar Selahattin Apaydın ve Sami Ergazi hakkında 'netice sebebiyle ağırlaştırılmış işkence' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Engin Çeber'in Metris Cezaevi'nde işkence ve kötü muamele sonucu öldüğü iddiasına ilişkin davada, haklarında verilen hüküm Yargıtay tarafından bozulan 52 sanığın yeniden yargılanmasına devam edildi. Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanıklar Fuat Karaosmanoğlu, Selahattin Apaydın, Nihat Kızılkaya ve Sami Ergazi ile tarafların avukatları hazır bulundu.

Cumhuriyet Savcısı Erdal Şenol esas hakkındaki mütalaasında, tutuklu sanıklar Selahattin Apaydın ve Sami Ergazi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, diğer tutuklu sanık Nihat Kızılkaya hakkında 3 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istedi. Tutuklu sanık Fuat Karaosmanoğlu hakkında ise 'görevi kötüye kullanma' suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istenirken, 'görevi ihmal' suçundan beraatinin verilmesi istendi. Savcı mütalaasında, tutuklu sanıklar Nihat Kızılkaya ile Fuat Karaosmanoğlu'nun tahliyesine karar verilmesini, tutuksuz sanıklar Mehmet Pek, Abdülmuttalip Bozyel, Murat Çise ve Yavuz Uzun hakkında 'işkence' suçundan 3'er kez ayrı ayrı 3 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi.

Mütalaada, ceza infaz kurumu doktoru Yemliha Sönmez hakkında 'gerçeğe aykırı belge düzenlemek' suçundan 3 aydan 1 yıla kadar, 'resmi belgede sahtecilik' suçundan ise 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası talep istendi. Mütalaada, cezaevinde sayım sırasında infaz koruma memuru olarak görev yapan sanıklar Kadem Karadeniz, Nerman Akkılıç, Seydi Ömer Erdal, Kemal Tuna, Adem Erdur, Ali Aslan Türk, Turhan Deveci ve Muharrem Koçali hakkında da herhangi bir suç unsuru bulunmadığı belirtildi. Davaya katılan Engin Çeber'in ablası Şerife Çeber, duruşma çıkışında Fuat Karaosmanoğlu'na yönelerek "Kardeşimi sen öldürdün. Hepiniz yaptınız. Cezanı çekeceksin." diye bağırdı.

CİHAN

HABERE YORUM KAT