1. HABERLER

  2. HABER

  3. Işık Koşaner'den Balyoz İtirafları
Işık Koşanerden Balyoz İtirafları

Işık Koşaner'den Balyoz İtirafları

Eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'in Balyoz itiraflarıyla dolu ses kayıtları iddianameye alındı.

24 Eylül 2012 Pazartesi 11:12A+A-

"Bu sıkıntılı durumlara gelmemizin sebebi arkadaşlar maalesef biziz. Biziz, bizleriz. Hata yaptık. Yanlış şeyler yaptık. İşimizi ciddiye almadık. İşte evrakımıza bilmem neyimize sahip olmadık. Çaldırdık. Ortalıkta rastgele konuştuk."

Eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'in bu itirafları Balyoz belgelerinin nasıl deşifre olduğunu ortaya çıkardı.

"İmza atarken kağıtlara dikkat etmedik. Yav nedir bunun, herkes paraf etmiş ben de atayım altına bir imza dedik. O iş nelere döndü geldi. Dikkat etmedik. Cep telefonlarımızla olur olmaz konuştuk. Malzeme verdik. Bilgisayarlarımızda lüzumsuz bilgileri depoladık. İşte geldiler aradılar. Bir sürü şey buldular. Hesabını veremiyoruz."

Koşaner'in "bana ait" dediği bu kayıtlar 3. Balyoz iddianamesinin delilleri arasına girdi.

"Şimdi bizi üzen taraf arkadaşlar Birinci Ordu'da her şeyimizi çaldırmışız. Her şeyimizi. Seminerle ilgili neyimiz var neyimiz yok çaldırmışız yetkisiz kişilere ulaşmış konuşmalarımız dahil. Esas rezalet bu. Nasıl bu olur yahu? Nasıl bu olur? Ne konuşuyorsak var adamların elinde."

Işık Koşaner, Balyoz darbe planının deşifre olmasıyla ilgili olarak da "günahı vebali 1. Ordu'nun" diyordu.

"Kim verdi, biz verdik. Hiç kimseyi suçlayamayız. Bunların günahı, vebali, hatası koskoca Birinci Ordu'da bir plan semineri yapılıyor tüm planlar tüm teferruatıyla milletin elinde şimdi." (timeturk)

HABERE YORUM KAT