1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. IŞİD'in Elinde 2'si Çocuk, 3'ü Kadın 48 Rehine Var
IŞİD'in Elinde 2'si Çocuk, 3'ü Kadın 48 Rehine Var

IŞİD'in Elinde 2'si Çocuk, 3'ü Kadın 48 Rehine Var

Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na giren IŞİD üyeleri, 2'si çocuk 3'ü kadın 48 kişiyi karargahına götürdü. Rehin alınanlar arasında özel harekatçılar da var.

11 Haziran 2014 Çarşamba 18:41A+A-

Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'u dün ele geçiren El Kaide bağlantılı Irak-Şam İslam Devleti IŞİD, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na girmeye çalıştı. Personelin kapıları açmaması üzerine bombalı saldırı tehdidinde bulundular. Konsolosluk görevlileri bunun üzerine kapıyı açmak zorunda kaldı. 

Yaşanan gelişmeleri Musul'un il meclisinin Türkmen üyesi Lokman Reşidiyeli Al Jazeera muhabiri Can Hasasu'ya anlattı. Reşidiyeli'nin verdiği bilgiye göre, IŞİD üyeleri Iraklı personele dokunmazken, 2'si çocuk 3'ü kadın 48 kişiyi alıkoydu ve Musul'daki 17 Temmuz semtinde bulunan IŞİD karargahına götürdü. Reşidiyeli, bu gelişmeleri konsolosluğun Iraklı çalışanlarına dayandırdı.

Iraklı görgü tanıklarının aktardığına göre, konsolosluğun Türk güvenlik görevlileri silah bırakmayı reddetti. Hafif silahlarıyla konsolosluğun zırhlı aracına binen görevliler, IŞİD güçlerinin ağır silahlarla donatılmış araçlarının eşliğinde IŞİD karargahına gittiler. Iraklı görevliler, daha sonra konsolosluk personeliyle telefon iletişimi kuramadıkları bilgisini de aktardı.  

Dışişleri kaynakları ise, rehin alınan Türk personelin sağlık durumunun iyi olduğu bilgisini verdi.  

IŞİD'le temasa geçildi'

Reuters’a konuşan hükümetten bir yetkili, “Diplomatların can güvenliğinin temini için bazı militan gruplarla doğrudan temasa geçildi” dedi.

IŞİD dün Musul’u ele geçirdikten sonra kente mazot taşıyan 32 Türkiye vatandaşı tır şoförü rehin almıştı. Grubun sözcüsü Kürtçe yayın yapan Rudaw'a yaptığı açıklamada "Türk diplomatlar da dahil kentteki yabancı misyonlara ve sivillere dokunmayacağız" sözü vermişti. 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT