1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. IŞİD'e Karşı Savaşan Komutanlar İran’da Bir Arada
IŞİD'e Karşı Savaşan Komutanlar İran’da Bir Arada

IŞİD'e Karşı Savaşan Komutanlar İran’da Bir Arada

Irak'ta ABD desteğiyle IŞİD'le savaşan Iraklı komutan Hadi el-Amiri ile İran Özel Kuvvetler Birliği Kudüs Tugayları'nın Komutanı Kasım Süleymani, Kerbela töreninde birlikte görüntülendi.

11 Kasım 2014 Salı 17:05A+A-

Irak'ta IŞİD'e karşı yapılan operasyonda Iraklı komutan Hadi el-Amiri ile birlikte görünen İran Özel Kuvvetler Birliği Kudüs Tugayları'nın Komutanı General Kasım Süleymani bu kez aynı komutanla İran'da görüldü.

İran'da Hz. Hüseyin'in şehit edilmesinin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen matem törenine ülkenin en güçlü askeri ismi olduğu belirtilen Kudüs Kuvvetleri Komutanı General Süleymani de katıldı.

Başkent Tahran'da yapılan törende, tartışmalı komutan ülke lideri Ayetullah Ali Hamaney'in yakınında otururken görünüyor.

Törene katılanlar arasında Irak'ın Bedir Tugayı komutanı Hadi el-Amiri'nin de bulunması dikkat çekti. Süleymani ve el-Amiri birkaç gün önce Bağdat'ın 60 kilometre güney batısındaki Babil'e bağlı Curf El Sakhar kasabasında IŞİD'e karşı yapılan operasyonda birlikte görüntülenmişti. Söz konusu operasyonda kasaba tamamıyla IŞİD'in kontrolünden çıkarılmıştı.

Kaynak: Sabah

HABERE YORUM KAT