1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. IŞİD'den Kaçan On Binlerce Aile Dar Bir Alanda Sıkıştı!
IŞİD'den Kaçan On Binlerce Aile Dar Bir Alanda Sıkıştı!

IŞİD'den Kaçan On Binlerce Aile Dar Bir Alanda Sıkıştı!

IŞİD'in Suriye'nin kuzeyinde direnişçilerin kontrolündeki belde ve köylere saldırması, 40 binden fazla Suriyeli aileyi dar bir alanda sıkıştırdı.

28 Mayıs 2016 Cumartesi 14:13A+A-

IŞİD'in Suriye'nin kuzeyinde, direnişçilerin kontrolündeki belde ve köylere saldırması, bölgedeki konteyner ve çadır kentlerde yaşayan binlerce Suriyeli mülteciyi daha güvenli alanlara kaçmaya zorladı.

“Siccu Kampı’nın Yarısından Çoğu Boşalmış Durumda”

Halep'in Azez ilçesindeki İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’nın çadır kentler sorumlusu Ahmed Hatib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD saldırılarının 40 binden fazla aileyi dar bir alanda sıkıştırdığını söyledi.

Hatib, bu durumun herkes tarafından bilindiğini belirterek, “Tüm dünya da bunu biliyor. IŞİD saldırıları on binlerce aileyi 4-5 kilometrekarelik bir alanda sıkıştırmış durumda. IŞİD özellikle bu bölgeye saldırıyor.” dedi.

IŞİD'in dün geceden itibaren bu bölgeye saldırılarını artırdığını kaydeden Hatib, “Yetim, yaşlı ve dulların kaldığı Siccu Kampı'nın yarısından çoğu boşalmış durumda. Halk, IŞİD'in rastgele attığı havan toplarının kamp çevresine düşmesinden korkarak burayı terk ediyor, daha güvenli bölgelere gidiyor.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT