1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. IŞİD, YPG'ye Bombalı Araçlarla Saldırdı: Onlarca YPG'li Öldü
IŞİD, YPG'ye Bombalı Araçlarla Saldırdı: Onlarca YPG'li Öldü

IŞİD, YPG'ye Bombalı Araçlarla Saldırdı: Onlarca YPG'li Öldü

Suriye'de IŞİD’in kontolündeki Rakka'yı ele geçirmek amacıyla kentin kuzey kırsalından saldırı başlatan PYD öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri'ne, IŞİD tarafından bombalı araçlarla saldırı düzenlendi.

25 Mayıs 2016 Çarşamba 16:07A+A-

IŞİD, Rakka'nın kuzey kırsalında saldırı başlatan, PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin silahlı kanadı YPG liderliğindeki Suriye Demokratik Güçlerine (SDG) bomba yüklü araçlarla saldırdı.

Heyşa bölgesinde düzenlenen bombalı saldırıda onlarca SDG mensubunun öldüğü bildirildi.

YPG’nin öncülüğündeki SDG, salı günü Rakka’yı ele geçirmek amacıyla bir operasyon başlatmıştı. SDG’nin binlerce üyesinin katıldığını söylediği kara harekâtı, Rakka’nın yaklaşık 50 kilometre kuzeyinde bulunan ve hâlihazırda kontrolü YPG’nin elindeki Ayn İsa bölgesinin çevresinden başlatıldı. Çatışmalar yoğunluklu olarak, Ayn İsa'nın doğusunda bulunan Mitmesrec ve Heyşa bölgelerinde yoğunlaşıyor.

ABD: PYD’yi Destekliyoruz

YPG’nin Ekim 2015'te yerel Arap, Kürt ve Türkmen güçlerini bir araya getirerek kurduğu SDG, ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları tarafından destekleniyor.

Koalisyonun Sözcüsü Steve Warren, Rakka operasyonuyla ilgili şöyle konuştu:

“Biz her zaman IŞİD’i Rakka’dan çıkarmaya yoğunlaşmıştık. Kenti daha da izole edecek kara harekâtı başlatan SDG’yi desteklemeye devam edeceğiz.”.

Rusya: PYD’ye Yardım Etmek İçin Hazırız

Esed rejiminin katliam ortağı Rusya da Rakka operasyonu için koordinasyon yürütmeye hazır olduğunu açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Rakka, Aynı Musul gibi terörle mücadele koalisyonunun bir hedefi. Eğer bizim askerî yetkililerimiz daha önce koordinasyon yapmaya başlasaydı eminim bu şehirler, örgütten daha efektif ve hızlı bir şekilde kurtarılabilirdi.” ifadelerini kullandı.

suriye_harita-003.jpg

IŞİD, iki buçuk yıldan beri Rakka’yı elinde tutuyor. Örgütün çok sayıda mensubu ve üst düzey komutanı kentte yerleşmiş durumda.

Kaynak: Al Jazeera ve Reuters

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT