1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. IŞİD Türkiye Konsolsuluğu'na Girdi Rehineler Var
IŞİD Türkiye Konsolsuluğu'na Girdi Rehineler Var

IŞİD Türkiye Konsolsuluğu'na Girdi Rehineler Var

Musul'u ele geçiren IŞİD Türkiye Konsolosluğu'na girdi. 900'den fazla kişi ile Musul Konsolosluğu'na baskın yapan IŞİD örgütü Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz ve görevli diplomatları rehin aldı.

11 Haziran 2014 Çarşamba 15:10A+A-

Irak Şam İslam Örgütü(IŞİD) Musul'daki Türkiye Konsolosluğu'na baskın yaptı. IŞİD militanları, Başkonsolos Öztürk Yılmaz ve konsoloslukta görevli tüm diplomatları rehin aldı.

IŞİD'in, 40 Özel Harekat Polisi'nin koruduğu konsolosluk binasına 900'den fazla militan ile baskın yaptığı öğrenildi.

Başkonsolos Öztürk Yılmaz ile birlikte çok sayıda diplomatı rehin aldıktan sonra IŞİD'ın kentte geçici olarak kurulan merkezine gittiği öğrenildi.

Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ın konvoyu Eylül 2013 ve Mayıs 2014 bombalı saldırılara uğramıştı. IŞİD ilk kez bir diplomat rehin aldı.

El Cezire'de yer alan habere göre IŞİD'in rehin aldığı kişiler arasında diplomatların yanı sıra kadın ve çocuklar da var. IŞİD'in rehin aldığı kişi sayısı 44 ya da 45 ve aralarında diplomatların ailesi oldukları düşünülen 2 çocuk ve 3 de kadın var.

Öte yandan Musul'daki gelişmeler üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile resmi konutta bir araya geldi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT