1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. IŞİD Telafer'i Komple Ele Geçirdi
IŞİD Telafer'i Komple Ele Geçirdi

IŞİD Telafer'i Komple Ele Geçirdi

IŞİD, Telafer'i de ele geçirdi. 150 bin Türkmen bölgeyi terk etti.

17 Haziran 2014 Salı 06:17A+A-

Irak'ın Musul kentinden sonra ilerleyişini sürdüren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Türkmenlerin yoğunlukta olduğu Telafer ilçesini de ele geçirdi. Bölgeyi önce havan toplarıyla vuran örgüt, önceki gece 6 bin Türkmen gönüllü ve Irak merkezi hükümetine bağlı birliklerle girdiği çatışmanın ardından ilçenin kontrolünü elde etti. Reuters'ın haberine göre Telafer sakinleri, IŞİD üyelerinin şehri ele geçirmesinden önce Nuri el-Maliki yönetimine bağlı Şii polis ve askerlerin Sünni mahallelere saldırdığını söyledi. Maliki'nin güvenlik komitesi üyelerinden biri ise hükümet güçlerinin şehrin çevresindeki IŞİD mevkilerine helikopterlerle saldırdığını savundu.

Telafer'de havan saldırılarında çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği, ölen ya da yaralananlar arasında kadın ve çocukların da bulunduğu belirtilirken, IŞİD güçleri ile çatışan yerel polisin de kaçtığı kaydedildi. Telafer, IŞİD'in geçen hafta ele geçirdiği Irak'ın en önemli şehirlerinden olan Musul'un batısında yer alan, 200 bin kişilik nüfusunun yüzde 75'ini Türkmenlerin oluşturduğu bir ilçe.

IŞİD'in, Telafer bölgesine yönelik saldırılarda Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'nin 'Benim Aslanım' dediği Genaral Halid Hazreci'yi öldürdüğü öğrenildi. IŞİD, Musul baskınında elde ettiği askeri mühümmatla bir yandan güneye bir yandan da kuzeye yönelirken, Telafer baskınını önlemek için havayolu ile kente gelen General Halid Hazreci'nin militanların eline geçtiği belirtildi. Hazreci'nin IŞİD tarafından sorgulandıktan sonra Telafer meydanında kurşunlanarak öldürüldüğü iddia edildi. 

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT