1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. IŞİD, “Tank Avcısı”nı da Vahşice Katletti
IŞİD, “Tank Avcısı”nı da Vahşice Katletti

IŞİD, “Tank Avcısı”nı da Vahşice Katletti

Irak Şam İslam Devletinin cinayetlerinin ardı arkası kesilmiyor. Son olarak İslami Cephe bileşenlerinden Ahraruş Şam’ın komutanlarından Ebu Mikdam feci bir şekilde şehit edildi.

17 Mayıs 2014 Cumartesi 14:01A+A-

HAKSÖZ-HABER

IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) Suriyeli muhalif gruplara ve hassaten komutanlarına yönelik saldırı ve cinayetlerine devam ediyor.

İslami Cephe’nin bileşenlerinden Ahraruş Şam grubunun Topçu Tugay Komutanı olan Ebu Mikdad’ı boğazını keserek katleden IŞİD, görüntüleri servis etmekten de çekinmedi.

Canlı bir şekilde boğazı bıçakla kesilen Ebu Mikdad’ın, şehadet parmağını indirmemesi dikkat çekti. “İçimizdeki beyinsizler yüzünden bizi de helak eder misin Allah’ım?” ayetini hatırlatan bu trajedik vakanın Esed taraftarları ve Şebbihalarca sosyal medyada kutlandığı da görüldü.

Ebu Mikdad, Beşşar Esed’e bağlı Suriye ordusuna karşı başarılı operasyonları yönetti. Özellikle tankları hedef alan eylemleriyle “tank kanasçısı” ve “tank avcısı” diye lakaplarla anılmaya başlandı. Birçok bölgenin özgürleştirilmesi operasyonunda bulunan Ebu Mikdam, çok sayıda tankı da imha etmişti.

abu-mikdam-ebu-mikdam-ahrar-komutani-tank-avcisi-01.jpeg

abu-mikdam-ebu-mikdam-ahrar-komutani-tank-avcisi-02.jpeg

ebu-mikdam.jpg

abu-mikdam-ebu-mikdam-ahrar-komutani-tank-avcisi-03.jpeg

IŞİD, 3 Ayda 24 Komutanı Katletti

İslami Cephe’ye bağlı grupların ve Nusra Cephesinin kontrol altında tuttuğu bölgelere canlı bomba ve bombalı araçlar gönderen IŞİD, son üç ay içerisinde 11’i Nusra ve 9’u Ahraruş Şam olmak üzere 24 komutanı da vahşice infaz etti.

24-lider--isidin-katlettikleri-ahrar-nusra-komutanlari.jpg

HABERE YORUM KAT

12 Yorum