1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. IŞİD Lideri Bağdadi'den Barış Çağrısı
IŞİD Lideri Bağdadi'den Barış Çağrısı

IŞİD Lideri Bağdadi'den Barış Çağrısı

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) lideri Ebubekir Bağdadi, iki hafta öncesinden başlayan gruplar arasındaki çatışmalara binaen açıklamalarda bulundu.

20 Ocak 2014 Pazartesi 10:31A+A-

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) lideri Ebubekir Bağdadi, Suriye’deki tüm gruplara seslenerek; “Aranızda sulhu bulun, Esed rejimine ve ona destek veren kişilere karşı beraber savaşın.” çağrısında bulundu.

Ebubekir Bağdadi yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi: “IŞİD sizlere ellerini uzatıyor, siz durun ki bizde bu savaşı durduralım, beraber Esed rejimine karşı duralım. Aksi halde bilin ki IŞİD içerisinde öyle kişiler vardır ki zulme karşı dik durur ve bundan hiç bir zaman taviz vermeden savaşacaktır. Bu kişileri de yakın olan ve uzak olan herkes biliyor."

El Furkan Medya Grubunda yer alan açıklamaya göre Bağdadi, şöyle devam etti:

Arkadan vurma
Herkese sesleniyoruz! Bize karşı savaşan kişiler kendi konumu yeniden gözden geçirsin, siz bizi arkadan vurdunuz ve ummadığımız bir anda bizlere saldırdınız. 

Şam toprağında mücadele eden tüm mücahitlere seslenerek, şunu da hatırlatayım: Bu savaş ümmetin savaşıdır ve ne yazık ki bu savaşta hedef alınanlar mücahitler oldu.

Askerlerime sesleniyorum!
Sizlere karşı saldırıyı durduranlara sizler de saldırıyı durdurun, sizlere karşı ne kadar suçlu olurlarsa olsunlar, siz savaşı durduryn ve onları af edin. Hep birlikte Ehli Sünnete karşı savaşan düşmana, birlikte mücadele edin.

Biz savaşa zorlandık
Biz savaşa zorlandık, (Gruplar arasındaki çatışma) günlerce de bu savaşı durdurmak için çaba verdik, ama yine de saldırıya uğradık. Biz kendimizi müdafaa ettik ama diğer gruplar dediler ki; “IŞİD kolay bir lokmadır, baş edilebilir.” diye baktılar. Bizim elimizden de bir şey gelmedi ve biz savaşmaya mecbur kaldık.

Bulunan toplu mezarlar ve tekfir hakkında
IŞİD, Ehli Şam’ı tekfir etmedi, bulunan toplu mezarlardan IŞİD sorumlu değildir, öyle bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Bu olayları diğer silahlı gruplar yaptı.
Bu kargaşadan önce IŞİD Esed rejimine karşı büyük operasyonlar yapacaktı, Halep’te İdlib’te ve Hama’da ama bu olaylar sebebiyle bu operasyonları durdurduk."

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum