1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. IŞİD, İslam Cephesi Komutanını İşkenceyle Öldürdü
IŞİD, İslam Cephesi Komutanını İşkenceyle Öldürdü

IŞİD, İslam Cephesi Komutanını İşkenceyle Öldürdü

Irak Şam İslam Devleti, Suriye İslam Cephesi Komutanını işkenceyle öldürdü.

03 Ocak 2014 Cuma 16:22A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye İslam Cephesi Komutanlarından Hüseyin El Süleyman’ın Irak Şam İslam Devleti güçleri tarafından şehid edilmesi üzerine Suriye İslam Cephesi çok sert bir açıklama yaptı. Açıklamada: 'Dr. Hüseyin Süleyman Mes kene’de çıkan ihtilafın çözümü için IŞİD’e elçi olarak gitmişti, ama onlar doktoru kaçırıp türlü türlü işkenceler yapıp şehit ettiler. Cesedinin üzerinde Suriye halkının daha önce Esed’in koğuşlarında bile görülmeyen şekilde cesedinin üzerinde işkence izleri bıraktılar.' 

Suriye İslam Cephesi Komutanlarından Hüseyin El-Süleyman’ın Irak Şam İslam Devleti güçleri tarafından şehid edilmesi üzerine resmi bir açıklama yayımladı... İşte yayımlanan o açıklama:

Cephe İslamiye’nin Komutan Dr. Hüseyin el- Süleyman’ın şehid edilmesi ile ilgili siyasi ofisinden açıklama:

"Allah-u Teala buyurdu ki: (Kim ki bir mümini kasten öldürürse cezası ebedi cehennemdir ve Allah ona azab eder ve lanet eder ve ona büyük azap hazırlar.)

Irak Şam İslam Devleti’nin Ahrar el-Şam İslamiye’nin komutanlarından mücahid Dr. Hüseyin el-Süleyman’a işlemiş olduğu çirkin cinayet Cephe-İ İslamiyye, Suriye halkı ve cihadı seven her Müslüman’ı derin üzüntüye boğmuştur. Dr. Hüseyin el-Süleyman Mes kene’de çıkan ihtilafın çözümü için IŞİD’e elçi olarak gitmişti ama onlar doktoru kaçırıp türlü türlü işkenceler yapıp şehit ettiler. Cesedinin üzerinde Suriye halkının daha önce Esed’in koğuşlarında bile görülmeyen şekilde cesedinin üzerinde işkence izleri bıraktılar.

Bu olay hususunda bazı noktalara işaret etmek istiyoruz:

1-Bu kötü olayı ancak yalanla beslenen ve kinle dolu bir nefis savunur ve bu olaya emir verebilir. Bu olay Müslümanlarla savaş halinde olan kafirlere bile yapılamayacak bir şekilde Müslüman mücahid elçiye yapılabiliyor.

2-IŞİD bu kötü olaya emir veren, kaçıran ve öldüren kişileri genel cemaatlerin ve cihat eden mücahitlerin kabul ettiği Halep’teki (ŞER İ HEYETE) teslim etmesi gerekir. Şeyh Yusuf Ahmed’in öne sürdüğü görüşlerin kabul edildiği ve çoğu sadık ümmetin aliminin kabul ettiği şartları uygulamak. Biz de bu şartları kabul ettiğimizi ve bütün maddelerini koşulsuz olarak uygulayacağımızı ilan ediyoruz. 

Devle cemiyetinin bu üslubuna devam etmesi ve Şeri hükümlerin (Şeri İstiklal Mahkemesi) tarafından uygulanmasına karşı gelmesi ve bu olayları ciddiye almaması ve cahilce davranmaları, kendilerinin de zulme uğradıklarını ve kendilerine zulüm yapanlara karşı zulümle karşılık vermeleri ve Allah’ın kanunlarına uymamaları iç savaşın devam etmesine ve devrimin hedeflerini gerçekleştiremeyeceğini ve devrimin kaybedeceğini uyarıyoruz.

3-Biz, İslam Cephesinde Allah’ın yardımıyla savaşmaya devam ediyoruz. İmandan sonra gelen en önemli vaciplerden olan düşman ve alevi mücrimlere karşı cihad etmek Şam bölgesinde İslam devleti kurmak ve rahmet ve adaleti kurmak için cihad ediyoruz. Biz Esed rejimine karşı cihad ederken bize engel olan hiç kimseye müsamaha etmeyiz ve şehitlerin kanlarını yerde bırakmayacağız. Bizim görevimiz katillerin Allah’ın Şeriatına uymalarını sağlamak ve aziz halkımıza yapılan zulüm, öldürme, kaçırma, hapis ve işkencenin kaldırılmasını sağlamak her ne taraftan olursa olsun Esed tarafından da olsa. Bu büyük zulüm akıllarda Ebu Ubeyde El-benniş ve Muhammed Faris ve Meskene şehitleri ve başkaları akıllarda bu acıları yeniden canlandıracaktır. (Allah Kabul Etsin.) Devle tarafıyla bütün görüşmeler ve taleplere rağmen Devle Allah’ın Şeriatı ve kanunlarına uymayı kabul etmemektedir.

4-Devlet tarafında olan Sadık Asker Dostlarımız sizlerden Hayrı umud ediyoruz. Siz ki; Allah’ın dinini kaim kılmaya ve Şam bölgesinin halkına yardım etmeye ve müdafaa etmeye geldiniz, Müslümanların kanlarını dökmeyin ve İslam’ın görüntüsünü lekelemeyin. Bizim sizin hakkınızdaki zannımız zalime destek olmamak ve haksıza yardım etmemeninizdir. İslam cephesi: Suriyeli ve diğer mücahitleri korumak için Allaha söz verdiğini tekid (teyid)ediyoruz.

5-İslam ümmetinin bütün alimlerinden, davetçilerinden ve mücahitlerden takvayla Allah’ın onlardan aldığı sözü yerine getirmelerini (insanları uyarmaları ve bir şeyi onlardan gizlememelerini istiyoruz.) Devle’nin istikametinin ve cihadın manasını bozan bazı İslam’a karşı hatalı ve yanıltıcı bazı görüntüleri ortaya koyduklarını göstermek istiyoruz. Devle’nin bu durumu hem zaferin hem de devrimin gerçekleşmesini engelliyor. En azından Allah’ın şeriatını korumak ve masumların kanlarının dökülmesini durdurmaları gerekir.

Birliğe şiddetli ihtiyaç varken ve delil apaçıkken bu beyanı (durumu) anlatmamız gerekir. Erteleme zamanı değildir. Allah’ım Şam bölgesini ve halkını fitneden koru, en iyisini ALLAH BİLİR

Siyasi Ofis

01.01.2014"

BEYANIN ORJİNALİ

بيان-متعلق-بالقيادي-دsuriyeislamcephesiaciklama.jpg

dr-suleyman2.jpg

islam_cephesi_komutani.jpg

HABERE YORUM KAT

18 Yorum