1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. IŞİD, Halep’te Muhaliflerle Savaşıyor
IŞİD, Halep’te Muhaliflerle Savaşıyor

IŞİD, Halep’te Muhaliflerle Savaşıyor

Suriye’de muhalif gruplarla çatışan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Salı gecesi Türkiye sınırına yakın Ahtarin Kasabasını ele geçirdi. Çatışmalarda 40 ya da 50 muhalif savaşçının can verdiği öğrenildi.

14 Ağustos 2014 Perşembe 12:27A+A-

HAKSÖZ-HABER

Ahtarin, Erşaf, Guz ve Türkmen Barak yerleşim birimlerine saldıran IŞİD, sabaha karşı bu beldelerde kontrolü altına aldı. IŞİD’in ele geçirdiği bölgelerdeki halk Türkiye sınırına yakın Azez’e göç ediyor.

Türkmen kasabası Çobanbey’e komşu olan Ahtarin’de, IŞİD muhalif gruplarla altı ayı aşkın bir süredir çatışıyordu. Çatışmalarda IŞİD’e direnen 40, bir başka kaynağa göre ise 50 muhalif savaşçı hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler arasında İslami Cephe bileşenlerinden Sukur eş-Şam komutanlarından birinin olduğu da öğrenildi.

Al Jazeera kaynakları, IŞİD mensuplarının ele geçirdikleri yerlerde halkı camilere toplayarak sorguladığı ve muhaliflerle ilişkisi olanları en ağır biçimde cezalandırmakla tehdit ettiğini söyledi.

IŞİD, 2014 yılı Mart ayında Kilis sınırında bulunan Azez’den çekilmiş ve sınır boyunda kontrol yeniden İslami Cephe’nin eline geçmişti.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi Halep Medya Sorumlusu Yasir Ahmed ise yaptığı açıklamada, IŞİD'in Halep'in 50 kilometre kuzeydoğusundaki muhaliflerin kontrolünde yer alan Ahtarin kasabası ile çevresindeki Türkmen Barih, Aziziye ve Boz köyünün kontrolünü sağlaması esnasında IŞİD ile silahlı muhalifler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ifade etti.

Devam eden çatışmalarda İslami Cephe savaşçılarının Guz köyünü geri aldıkları ama Ahtarin’in tamamen IŞİD’in kontrolüne geçtiği öğrenildi.

MUHALİFLER KALEMUN’DA İLERLİYOR

Öte yandan İslami Cephe ve Nusra mensubu Suriyeli direnişçiler, Kalemun’un Maaret Yebrud beldesinde Suriye ordusu ve Hizbullah milislerinin kontrolündeki iki kontrol noktasını şiddetli çatışmaların ardından ele geçirdi. Çatışmalarda Suriye askerleri ve Hizbullah milislerinden çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

Aynı bölgedeki Ras Maarra’da ise rejimin elindeki 4 kontrol noktası ele geçirildi.

Hizbullah destekli Suriye rejim güçleri Mart ayında Lübnan sınırında muhaliflerin elindeki stratejik Kalemun’a yönelik saldırı başlatmış ve günlerce süren çatışmaların ardından bölgeyi muhaliflerden geri almıştı.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum