1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. IŞİD, Cerablus'u PYD'ye Terk Ediyor!
IŞİD, Cerablus'u PYD'ye Terk Ediyor!

IŞİD, Cerablus'u PYD'ye Terk Ediyor!

PYD'nin ABD desteğiyle kontrolü sağlamasının ardından dün öğle saatlerinde IŞİD Cerablus'u savaşmadan terk etmeye başladı.

19 Ağustos 2016 Cuma 10:46A+A-

IŞID, dün Cerablus bölgesinde Amarna, Çamil, Aşağı Cerablus, Taşatan, Keknece ve Köşe köylerini boşaltarak güçlerini Aktarin ve el-Bab bölgesine nakletti. Herhangi bir saldırı ve operasyon olmamasına rağmen IŞİD'in Cerablus'u boşaltması hadisesinin ABD ve PYD ile muhtemel bir gizli anlaşmanın neticesinde gerçekleştiğine dâir değerlendirmeler yapılıyor. Direnişçilerin dün Çobanbey'i ele geçirmesinin de bu sonucu doğuran etkenler arasında olduğu belirtiliyor.

Direnişçilerle Çatışma Riski

PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin ABD kara ve hava desteği ile batı yönünde ilerleme ve kantonlar arası bağlantı konusundaki ısrarının devam etmesi yakın dönemde direnişçi gruplarla da çatışma ihtimalini arttırıyor.

25 Binden Fazla Sivil Yaşıyor

Kuzeydeki direnişçiler PYD ile yakın dönemde yaşanacak çatışmaların hayatî bir önem taşıyacağını ve tüm Suriye'nin kaderini etkileyeceğini kaydediyor.

Cerablus'ta yaşanan hareketlilik dolayısı ile Karkamış sınır kapısının hemen yanında bulunan kasaba halkının kaygılı bekleyişi de sürüyor. Cerablus'ta hâlen 25 binden fazla sivil yaşıyor.

Kaynak: Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT

2 Yorum