1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. IŞİD Anbar'da İlerliyor
IŞİD Anbar'da İlerliyor

IŞİD Anbar'da İlerliyor

ABD'nin hava bombardımanı IŞİD'i durdurmakta yetersiz kalıyor. IŞİD’in Irak’ın batısındaki Anbar'da bazı köy ve beldeleri daha ele geçirdi. Eyalet Meclisi, Eyalet Valisi Ahmet Duleymi’yi görevden aldı, Bağdat'tan havadan ve karadan takviye istedi.

13 Aralık 2014 Cumartesi 14:33A+A-

Anbar Eyaleti Meclis Başkanı Sabah Kerhut, Bağdat hükümetinden, IŞİD’in eyaletteki ilerlemesinin durdurulması için kara ve hava birlikleri takviyesi yapmasını istedi.

Kaynaklar, IŞİD’in Ramadi’nin 12 kilometre batısındaki Cebhe köyünü ele geçirdiğini aktardı.

Ramadi'de bombalı saldırı

Anbar eyaleti’nin Ramadi kentinin batısında Cumartesi günü Irak güçlerine yönelik üç canlı bomba saldırısında ölen ve yaralananlar var. Al Jazeera muhabiri Nasır Şedid, saldırıların ikisinin Kilo Sebin bölgesinde meydana geldiğini bildirdi.

Kilo Hamse ve Selasin mıntıkasındaki üçüncü saldırıda ise bir canlı bombacı, kullandığı yakıt tankerini askeri araç parkında patlattı. Patlama sonucu parktaki araçlar tahrip oldu. Al Jazeera muhabiri ölü ya da yaralı sayısıyla ilgili henüz herhangi bir bilgi olmadığını ifade etti. 

Alman Haber Ajansı ise Cuma günü Samarra’nın Tarişe köyünde IŞİD’in bir Irak helikopterini düşürdüğünü aktardı. Ajans, helikopterin düşmesinin ardından Irak uçaklarının köye yönelik yoğun hava saldırıları gerçekleştirdiğini ekledi.

IŞİD’in Mekşife bölgesinin yarısından fazlasını elinde bulundurduğu söylendi. Selahaddin’in etrafında Şii milislierin desteğindeki Irak güçleriyle IŞİD arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ifade edildi.

AFP, IŞİD’in Samarra yakınlarında bir Irak helikopteri düşürdüğünü ve 2 kişinin öldüğünü bildirdi.

IŞİD, Musul’un Sincar (Şengal) ilçesinin batısındaki Kabar’a yönelik saldırı başlattı. Yerel kaynaklar, saldırının Cumartesi günü sabah saatlerinde başladığını söyledi.

ABD güçleri Cuma gecesi bölgedeki IŞİD mevzilerine hava saldırıları düzenledi.

'Anbar’ın yüzde 80’i IŞİD’in elinde'

IŞİD,  Ekim ayında Anbar eyaletinin Ramadi ve Felluce kentlerinde ve Hit ilçesinde yeni bölgeler ele geçirmesinden sonra, Anbar eyaletinin çoğunu elinde tuttuğunu açıklamıştı.

Hava saldırıları sonuç vermiyor

ABD'ye ait hava unsurları da IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.

IŞİD’in ele geçirdiği üç önemli askeri üs başkent Bağdat'ın sınırlarına yaklaşık 40 kilometre mesafede.

iraktasondurum_0-001.jpg

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT