1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalcilerden, Şeyh Raid Salah'a Seyahat Yasağı
İşgalcilerden, Şeyh Raid Salah'a Seyahat Yasağı

İşgalcilerden, Şeyh Raid Salah'a Seyahat Yasağı

Siyonist İsrail, bugün yayınladığı kararla, Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah'ın Filistin topraklarından ayrılmasını 9 Temmuz 2014 tarihine kadar yasakladı.

09 Haziran 2014 Pazartesi 22:07A+A-

İsrail İçişleri Bakanlığı, bugün (9 Haziran Pazartesi) yayınladığı kararla, 1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah'ın Filistin topraklarından ayrılmasını 9 Temmuz 2014 tarihine kadar yasakladı. Yasak süresinin daha sonra uzatılabileceği ifade edildi.

Yusuf Es-Sıddık Esirlere ve Tutuklulara Yardım Müessesesi, bugün konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, Şeyh Raid Salah'ın işgal altındaki Filistin toprakları dışına çıkışını yasaklayan kararın İsrail İçişleri Bakanı Gideon Sa'ar tarafından imzalandığı belirtildi.

Kararda Şeyh Raid Salah'ın yurt dışına çıkmasının işgal rejimi için tehlike oluşturduğu kanaatine varıldığı ve 9 Temmuz'a kadar konulan yasağın altı ay daha uzatılabileceği bildirildi.

Yasak kararını yorumlayan Şeyh Raid Salah, Netanyahu'nun ısrarla İslami Hareket'i yasaklamaya çalıştığına dikkat çekerek, kararın Ürdün'ün başkenti Amman'da işgal zindanlarındaki esirlere destek için düzenlenecek etkinlikten birkaç gün önce alındığını söyledi.

İşgal yönetiminin esirlerin açlık grevi eyleminden rahatsız olduğunu kaydeden Şeyh Raid Salah, esirlerin taleplerinin haklı olduğunu ve İslami Hareket'in de esirlerin haklı taleplerini, Kudüs, Mescid-i Aksa ve mültecilerin dönüş hakkı gibi sabiteleri savunmaya devam edeceğini belirtti.

FİEM

HABERE YORUM KAT