1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalcilerden Evlere Baskın: 1 Filistinli Şehit
İşgalcilerden Evlere Baskın: 1 Filistinli Şehit

İşgalcilerden Evlere Baskın: 1 Filistinli Şehit

Sabah saatlerinde birçok noktaya baskın düzenleyen İsrail işgal güçleri yaşanan çatışmada bir Filistinliyi şehit ettiler; 2 kişi de yaralandı.

20 Haziran 2014 Cuma 15:50A+A-

Bir hafta önce üç askerin kaybolmasının ardından Batı Yaka’nın her tarafında baskın, arama ve sindirme operasyonlarını sürdüren işgal güçleri bugün sabah El-Halil’e bağlı Dura şehrinde bir Filistinliyi şehit etti, Kudüs ve Selfit’te iki kişiyi yaraladı ve değişik bölgelerde de onlarca kişiyi tutukladı.

El-Halil şehrinin güneyinde yer alan Dura şehrinin Ehnine yol ayırımında çıkan çatışmada işgal güçleri bir kişiyi şehit etti.

Bugün sabah binlerce askerle El-Halil ve Dura şehirleriyle Eş-Şeyh beldesini basan işgal güçleri ev baskınlarına başladı. Onlarca evi aramaya başlayan işgal güçleri evlerde terör estirmeye ve eşyalara zarar vermeye başladılar. Birkaç dernek ve hayır kurumunu da basan işgal güçleri bilgisayarlara el koyduktan sonra çalışanlardan bir kısmını tutukladılar.

Dura’da kırktan fazla ev ve işyerinin eşyalarını dışarı çıkaran işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çıkan çatışmada işgal güçleri bir genci şehit etti ve onlarca kişiyi de tutukladı.

Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalandiya mülteci kampında bu sabah çıkan çatışmada işgal güçlerinin gençlerin üzerine gerçek mermi yağdırması sonucu gençlerden biri yaralandı.

Cenin ve Selfit şehirlerinde barbarca aramalarını sürdüren işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çıkan çatışmada bir genç plastik mermiyle yaralanırken, aramaların ardından bir çok evde şahsi bilgisayarlara el konuldu ve birkaç kişi de tutuklandı.

***

İşgal Uçaklarının Saldırılarında Gazze’de 10 Okul Ciddi Hasar Gördü

Filistin Yüksek Eğitim-Öğretim Bakanlığı işgal ordusuna bağlı savaş uçaklarının durmadan Gazze’ye hava saldırıları düzenlemelerini ve bu saldırılarda masum Filistin halkıyla eğitim kurumlarını hedef almalarını şiddetle kınayarak, bir hafta içinde yapılan saldırılarda on okulun ciddi hasar gördüğünü belirtti.

Eğitim-Öğretim Bakan vekili Ziyad Sabit dün Gazze’de düzenlediği basın toplantısında, saldırılarda özellikle okulların hedef alınması, şu anda lise sınavlarını geçmek için çalışan 37370 öğrencinin psikolojilerini alt üst ettiğini, şu anda yaz kamplarında kalan binlerce küçük yaştaki çocuğun da korku içinde yaşamalarına neden olduğunu ifade etti.

Siyonist işgal ordusunun yaptığı saldırı ve tecavüzlerin uluslararası bütün hukuk ve sözleşmelere aykırı olduğuna dikkat çeken Sabit “bu çok planlı ve programlı bir terör eylemidir. Bununla lise sınavları engellenmek istendiği gibi binlerce öğrencinin bakanlığın düzenlediği yaz kamplarından soğumaları da hedefleniyor” dedi.

Birleşmiş Milletler’le uluslararası kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunan bakanlık yetkilisi, işgalcinin yaptığı tecavüzlerin engellenmesini istedi.

Bir hafta önce kaybolan üç askeri bulmak için Batı Yaka’da baskın, arama ve tutuklamaları sürdüren işgal ordusu, Gazze’ye karşı da hava saldırıları düzenliyor.

 

HABERE YORUM KAT