1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalciler, Mescid-i Aksa’ya Aslanlı Kapı’dan baskın düzenlemeye başladı
İşgalciler, Mescid-i Aksa’ya Aslanlı Kapı’dan baskın düzenlemeye başladı

İşgalciler, Mescid-i Aksa’ya Aslanlı Kapı’dan baskın düzenlemeye başladı

Aşırılık yanlısı Yahudi yerleşimciler, Pazar günü Aslanlı Kapı üzerinden Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

29 Ağustos 2022 Pazartesi 16:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Kudüs kaynakları, İsrail'in Doğu Kudüs'ü işgalinin başladığı tarih olan 1967'den bu yana ilk defa böyle bir şey olduğunu kaydetti.  

İsrail’in işgalci otoriteleri Yahudi işgalcilerin Aksa’ya girişi için daha çok Fas Kapısı'nı kullanmalarına izin veriyordu.

Mescid-i Aksa'nın müdürü Şeyh Ömer Kisvani, Aslanlı Kapı'dan yapılan baskını "kutsal alandaki statükoyu ve İsrail ile Ürdün arasında mescit işleriyle ilgili imzalanan anlaşmaları ihlal eden ciddi bir önlem" olarak nitelendirdi.

2003 yılından bu yana, İsrail işgal makamları yerleşimcilerin Cuma günleri hariç neredeyse her gün yerleşkeye baskın yapmalarına izin veriyor.

Kutsal mekandan sorumlu Ürdün'de bulunan İslami Vakıflar Dairesi, yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'daki varlığını defalarca kışkırtıcı olarak nitelendirerek, Mescid-i Aksa'daki Filistinlilerin, Yahudi işgalcilerin tavırlarında rahatsız olduklarını söyledi.

Filistinliler, İsrail'in aldığı bu yeni işgal kararlarını, “Bu baskınlar, Mescid-i Aksa'nın zamansal bölünmesini mekansal olarak bölme yolunda da sürdürmeyi amaçlayan açık bir ihlaldir" diyerek kınadı.

HABERE YORUM KAT