1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. İşgalci İsrail'in Savunma Bakanı Yalon İstifa Etti
İşgalci İsrail'in Savunma Bakanı Yalon İstifa Etti

İşgalci İsrail'in Savunma Bakanı Yalon İstifa Etti

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun “aşırı sağcı” Evimiz İsrail’in lideri Lieberman’la koalisyon görüşmeleri yapması kabinede ipleri kopardı. Netanyahu’nun Lieberman’a koltuğunu vermeyi planladığı Savunma Bakanı Yalon istifa etti.

20 Mayıs 2016 Cuma 12:41A+A-

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, devam eden koalisyon pazarlıklarına da tepki gösterdiği Twitter mesajıyla görevinde ayrıldığını duyurdu.

Yalon, “Başbakanı tavrı, son gelişmeler ve ona karşı duyduğum güven eksikliği nedeniyle hem hükûmet hem de parlamentodaki görevimden ayrıldığım ve siyasete ara vereceğim konusunda bilgilendirdim.” diye yazdı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Yalon arasındaki gerilim geçen hafta başlamıştı.

İki isim arasında basına yansıyan ilk anlaşmazlık Yalon, “Günümüz İsrail'i Nazi Almanyası’ndan izler taşıyor.” diyen Genelkurmay Başkan Yardımcısı Yair Golan’a destek verirken, Netanyahu’nun bu açıklamaları “uygunsuz” olarak nitelemesiydi.

Daha sonra ise Yalon ordu yetkililerine yaptığı konuşmada, “Vicdanınız pusulanız olsun, rüzgâr nereye eserse oraya savrulmayın.” demişti. Yalon’un konuşmasının devam ettiği dakikalarda başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada ise “İsrail ordusu halkın ordusudur, siyasî tartışmalardan uzak tutulmalıdır.” denilmişti.

Netanyahu, Yalon’la arasındaki tartışmalar devam ederken koalisyon görüşmeleri yaptığı “aşırı sağcı” Evimiz İsrail lideri Avigdor Lieberman’a savunma bakanlığını teklif etmesi iki isim arasındaki ipleri tamamen kopardı.

Sputnik News

HABERE YORUM KAT