1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. İşgalci İsrail’in Gazze’deki Saldırılarına ABD’de Protesto!
İşgalci İsrail’in Gazze’deki Saldırılarına ABD’de Protesto!

İşgalci İsrail’in Gazze’deki Saldırılarına ABD’de Protesto!

ABD’nin Chicago kentinde düzenlenen protesto gösterisinde “Filistin’deki işgal sona ermeli!”, “Kudüs’ün İsrail’in başkenti olması kabul edilemez!” sloganları atıldı.

06 Haziran 2018 Çarşamba 09:43A+A-

İşgalci İsrail tarafından Gazze sınırındaki “Büyük Dönüş Yürüyüşü’ne” katılan Filistinliler, gazeteciler ve sağlık çalışanlarına yönelik düzenlenen saldırılar ABD’nin Chicago kentinde protesto edildi.

AA’da yer alan habere göre İsrail’in Washington Büyükelçisi Ron Dermer’ın Chicago ziyareti sırasında düzenlenen protesto gösterisi, kentin Lake View bölgesindeki Anshe Emet Sinagogu önünde gerçekleşti.

Gösteriye 100’den fazla kişi katıldı.

İşgalci İsrail’in bölgede gerçekleştirdiği saldırıların “soykırım” olduğu vurgulanan gösteride, Filistin bayraklarının yanı sıra görev yaptığı sırada hayatını kaybeden Gazze’nin gönüllü hemşiresi Rezzan en-Neccar ve saldırılarda hayatını kaybedenlerin fotoğrafları taşındı.

Farklı kültürlerden, coğrafyalardan onlarca kişiyi bir araya getiren eyleme çok sayıda İsrail asıllı Amerikalı ve Yahudi de katıldı.

“Filistin’deki işgal sona ermeli!”, “Kudüs’ün İsrail’in başkenti olması kabul edilemez!” ve “Adalet sağlanmadıkça kutsal topraklarda barış olmaz!” sloganlarının atıldığı gösteride, “İsrail’e boykot!”, “Filistin özgür olmalı!” ve “ABD ve İsrail Kudüs’ten el çek!” yazılı pankartlar açıldı.

Olaysız sona eren gösteri süresince polisin yoğun önlemleri dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT