1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalci İsrail Yafa’da etnik temizlik yapıyor
İşgalci İsrail Yafa’da etnik temizlik yapıyor

İşgalci İsrail Yafa’da etnik temizlik yapıyor

İsrail emniyet kuvvetleri tarafından Filistinlilere ait işletmeler zorla kapattırılırken, bölgede Müslümanlara ait iş yeri olmaması için düzenlemeler yapılıyor.

25 Kasım 2021 Perşembe 13:14A+A-

HAKSÖZ HABER

İsrail polisi, Filistinlilere ait olduğu belirtilen bölgenin en meşhur balık lokantası olan “Yaşlı Adam ve Yaffa Denizi” adlı mekanı zorla kapatacak.

Yafa’da (İsrail’e göre Tel Aviv) yabancı kimliğe sahip hiçbir kimsenin mekan işletmesi istenmediği gibi bölgede bulunan Filistinlilerin evleri, mezarları ve dükkanları da yağma edilircesine ele geçiriliyor.

İşgalci İsrail'e ait polis kuvvetlerinin restorana adeta mafya gibi girdiği anlar ve restoran çalışanlarına biber gazı sıkıp saldırdığı anlar videolara yansıdı. 30 gün mühlet verilen mekanın hemen kapatılması ve boşaltılması talep edilirken, restoran çalışanları da darp edildi.

Etnik temizlik noktasında hiçbir sınırı olmayan, Amerika ve AB’den destek alan işgalci İsrail’in, gayri hukuki düzenleme ve eylemlerine yönelik ise insan haklarından bahseden AB’den herhangi bir engelleme getirilmiyor.

 

İşgalci İsrail polisinin restoran çalışanları ile girdiği arbede anları,

 

HABERE YORUM KAT