1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalci İsrail Gazze Şeridi’inde 192 camiyi tahrip etti
İşgalci İsrail Gazze Şeridi’inde 192 camiyi tahrip etti

İşgalci İsrail Gazze Şeridi’inde 192 camiyi tahrip etti

Siyonist basında yer alan haberlere göre, İsrail işgal ordusu 7 Ekim'den bu yana kuşatma altındaki Gazze Şeridi'nde 192 camiyi tahrip etti.

12 Aralık 2023 Salı 13:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Middle East Monitor'ün haberine göre 7 Ekim’den beri sürdürdüğü saldırılarda 192 camiyi tahrip eden işgal rejimi savaş uçakları iki gün önce de Gazze'nin şehir merkezinde bulunan tarihi Ömeri Camii'ne saldırı düzenleyerek caminin büyük bir bölümünü tahrip etti.

1400 yıl sene önce inşa edilen Ömeri cami Büyük Ömer Camii olarak da biliniyor. Ömeri Cami  Gazze'deki en büyük ve en eski camilerden biri ve Mescid-i Aksa ve Akka'daki Cezzar Ahmed Paşa Camii'nden sonra Filistin'deki üçüncü büyük cami olarak kabul ediliyor. Yerel halk, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı kuşatma nedeniyle erişemedikleri Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya benzerliği nedeniyle camiyi Küçük Mescid-i Aksa olarak adlandırıyor. Cami alanının yaklaşık 4.100 metrekare olduğu tahmin edilirken, avlusunun alanı 1.190 metrekareye ulaşıyor. Binanın iç kısmında 38 mermer sütun yer alıyor.

Katil İsrail iki ay önce Gazze'de soykırıma varan bombardımanlarına başladığından bu yana, Gazze Şeridi'ni yaşanmaz hale getirmek ve Filistinlilerden “ temizlemek” amacıyla özellikle altyapıyı hedef alıyor. Vurulan hedefler arasında on binlerce yerinden edilmiş aileyi barındıran okullar, BM okulları, üniversiteler, gündüz bakım evleri, kütüphaneler, eğitim merkezleri, hastaneler ve kiliseler de dahil olmak üzere ibadet yerleri bulunuyor.


Haber görseli: Katil İsrail'in 4 Kasım 2023 tarihinde Gazze'nin El-Ketibe bölgesinde gerçekleştirdiği saldırının ardından yıkılan Şeyh Zayed El Nahyan Camii [Ali Cadallah - Anadolu Ajansı]

HABERE YORUM KAT