1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalci İsrail Filistin'de Yıkıma Devam Edecek
İşgalci İsrail Filistin'de Yıkıma Devam Edecek

İşgalci İsrail Filistin'de Yıkıma Devam Edecek

İsrail idaresi, "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle Kudüs'te Filistinlilere ait 20 konutla ilgili yıkım kararı aldı.

13 Ağustos 2015 Perşembe 16:28A+A-
Kudüs'ün doğusundaki El-Azariye Beldesi'nin Ebu Nevvar Mahallesi Muhtarı Davud Iyd Cahilin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin, 3 gün içerisinde "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle  20 evin yıkılacağı yönündeki, İsrail Sivil İdaresi'nin tebligatını ev sahiplerine ulaştırdığını söyledi.
 
Yıkılması kararlaştırılan evlerde yaklaşık 170 kişinin yaşadığını ifade eden Cahilin, İsrail'in "Ma'ale Adumim Yerleşim Birimi"nin karşısına benzer bir planını uygulamak için Filistinlileri bölgeden çıkarmaya çalıştığını ancak bölge sakinlerinin burada kalmaya ve yıkılan evleri tekrar inşa etmeye kararlı olduğunu kaydetti.
 
İsrail, Doğu Kudüs'ten Ölü Deniz'e kadar uzanan yaklaşık 12 bin dönümlük araziden "Filistinlilerin çıkarılmasını öngören", projesi kapsamında, buradaki bölge sakinlerini göçe zorluyor.
 
AB'nin finanse edeceği tesislere de yıkım tehdidi
 
Öte yanda İsrail Mearif gazetesinin haberine göre, İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Avrupa Birliği (AB) ülkelerini Batı Şeria'nın "C bölgesi"nde yapılacak tesisleri finanse etmemesini isteyerek, "ruhsatsız" oldukları gerekçesiyle bunların da yıkılabileceğini söyledi. Tel Aviv'deki Avrupa Birliği ofisi ise Batı Şeria'da yürüttükleri bütün faaliyetlerin uluslararası kanunlara uygun olduğunu açıkladı. AB, söz konusu bölgede okul ve tıp merkezi gibi bazı tesisleri destekliyor.

HABERE YORUM KAT