1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalci İsrail, Eski Kudüs Kapılarını Yeniden Kapattı
İşgalci İsrail, Eski Kudüs Kapılarını Yeniden Kapattı

İşgalci İsrail, Eski Kudüs Kapılarını Yeniden Kapattı

İşgalci İsrail polisi, Mescid-i Aksa’nın da içinde bulunduğu Kudüs’ün eski şehir beldesine giren tüm kapıları yeniden kapattı.

20 Temmuz 2017 Perşembe 09:48A+A-

İsrail polisi, Mescid-i Aksa’nın da içinde bulunduğu Kudüs’ün eski şehir beldesine giren tüm kapıları yeniden kapattı. İsrail polisi eski şehir bölgesinde oturanlar ve turistler dışında kimsenin girişine izin vermiyor.

İsrail'in Mescid-i Aksa'nın kapılarına metal arama dedektörlerini yerleştirdiği 16 Temmuz Pazar gününden bu yana Kudüs'te gerilim sürüyor.

Metal arama dedektörlerinden aranarak Harem-i Şerif'e girmeyi reddeden binlerce Filistinli bugün de sabah namazını Mescid-i Aksa'nın Aslanlı (El-Esbat) Kapısı'nda kıldı.

İsrail polisi, 14 Temmuz Cuma günü sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'da silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüş, olayda yaralanan 2 İsrail polisinin ise kaldırıldıkları hastanede öldüğünü açıklamıştı. Açıklamada, Mescid-i Aksa'nın kapılarının kapatıldığı ve Kudüs Bölge Polis Müdürlüğünün Aksa'da namaz kılınmasına izin vermeyeceği belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT