1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalci İsrail Doğu Kudüs’te Filistinlilere Ait Bir Binayı Yıktı!
İşgalci İsrail Doğu Kudüs’te Filistinlilere Ait Bir Binayı Yıktı!

İşgalci İsrail Doğu Kudüs’te Filistinlilere Ait Bir Binayı Yıktı!

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te Filistinlilere ait bir binanın işgalci İsrail güçleri tarafından yıkıldığı bildirildi.

01 Mayıs 2018 Salı 16:30A+A-

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan İsaviyye beldesindeki savunma komitesinin üyelerinden Muhammed Ebu el-Hıms, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işgalci İsrail güçlerinin 3 buldozer eşliğinde beldeye baskın düzenlediğini söyledi.

Baskının ardından işgalci İsrail güçlerinin 4 daire ve 3 dükkândan oluşan bir binayı “ruhsatsız” olduğu gerekçesiyle yıktığını aktaran Ebu el-Hıms, işgalci İsrail polisinin yıkıma tepki gösteren Filistinlilere göz yaşartıcı gazla müdahale ettiğini belirtti.

İsrail makamları, Doğu Kudüs’te Filistinlilere ait binlerce evi “ruhsatsız” olduğu iddiasıyla yıkma tehdidinde bulunuyor.

İşgalci İsrail’e bağlı belediyenin kendilerine ruhsat vermekten kaçındığını ve söz konusu uygulamanın hiçbir hukuki dayanağının bulunmadığını ifade eden Filistinliler ise bunun, “İsrail’in yıldırma ve kenti Yahudileştirme politikalarının parçası” olduğunu belirtiyor.

Yerel ve uluslararası insan hakları örgütleri de İsrail’in işgal altındaki Doğu Kudüs’te yaşayan Filistinlilere ev yapma izni vermeyerek şehirdeki sayılarını azaltmaya çalıştığını ifade ediyor.

HABERE YORUM KAT